Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Prev Next

ПРОМЕНА СВЕСТИ

ПРОМЕНА СВЕСТИ
Бог је разделио језике да људи не би могли да се сложе у штетним намерама.
 
 
Омаче се Немцима па затражише од Срба (рекоше оних са Косова, али биће ипак да се то односи на све Србе) да промене свест! Ако је могуће што пре, одмах. Промакло им, несвесно им се омакло. Међутим, за оне који ни у чему не виде пуку случајност, ово ипак није само несувисли превид потомака великих философа, него, гледано суштински и мало даље, читаво откриће.  
Изгледа да су нам Немци у својој нестрпљивости, без довољно промишљања, дакле инстинктивно, открили оно што ми никако да се сетимо – да треба да се вратимо својој свести! Јер управо ова свест коју смо попримили од осталог света, изгледа баш никуда не води. А да такви животни назори којима свет већ подуже (векови су у питању) покушава негде да стигне - никуда не воде, најбоље виде баш те развијене земље. Њихова нада у прогрес и технолошки развој као једину вредност која коначно осмишљава живот, прераста у глад и нестрпљење да се све то оствари одмах и безусловно. И тело и дух све теже могу да подносе животне неугодности. Свака и најмања назнака ствари које том духу нису потаман, ма од куда то долазило, делује неподношљиво застрашујуће.
А Срби су баш чврсто решили да се и они прикључе таквом свету; Срби који у заједници народа имају сасвим другу мисију. (Сваки народ има своју мисију. Ово не значи да те појединачне мисије нису подложне променама, али је њихова промена веома поступна, у корелацији је управо са променом свести).
Осећајући то, остали народи, свесно или несвесно, овој српској тенденцији мешања са осталима, пружају отпор. Иако је стратегија да се ЕУ шири, несвесна одбојност према Србима ставља пред Србе који су намислили да се и они нађу у тој заједници, несавладиве препреке. Наравно, ако имамо слуха за Божји глас.
 Парадоксално, управо у недозвољавању Србима да се прикључе тој новој експерименталној (европској) држави и њиховом животном стилу – ови народи инстинктивно виде спас од ћорсокака у који су ушли и који их брине, али коме више не смеју ни да помисле да се одупру. Без обзира што је на западу одувек постојао страх од српске државе, ипак онај исконски део у њима као да довикује Србима – ,,Немате право да и ви попустите пред оваквим духом. Ви Срби још увек можете да нам покажете пут изласка.'' Садржано је у овоме још нешто: бојазан од Руса. Руски дух је оваквој, новоформираној Европи апсолутно неприхватљив, тежак. Срби кад би остали независни, али да знају шта хоће, да политички уобличе ону свест коју уствари још увек имају, били би она одушка и она прижељкивана блажа нота коју европски дух може и тражи да чује.
 И ето где Срби треба да улажу напор и енергију. Ако хоће да помогну и себи и Европи, а и Русима и свету, треба само да буду оно што јесу, без обзира што нам баш то, ти исти којима треба помоћ, из све снаге несвесно ускраћују.
Ми нисмо ни свесни каквим се све различитим очима гледа на нас.
ДБ Лазар.
Poslednji put izmenjenoпонедељак, 27 јануар 2014 19:13
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING