Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Prev Next

Беба и шест људи погинуло у паду хеликоптера јер су министри хтели да буду хероји

Беба и шест људи погинуло у паду хеликоптера јер су министри хтели да буду хероји

НАКОН пада војног хеликоптера у којем је погинуло седам особа, међу њима и беба коју су превозили у болницу у Београд, главно питање у србске јавности гласи - ко је крив? По друштвеним мрежама и српски форумима проширила се теорија према којој су директни кривци за несрећу српског министри одбране и здравства Братислав Гашић и Златибор Лончар.

Нема преживелих: Срушио се војни хеликоптер који је превозио болесну бебу

Србска се јавност, наиме, пита због чега је хеликоптер летео за Београд уместо да бебу пребаци у болницу у Крагујевцу. Предраг Бандић, командант 204. ваздухопловне бригаде, на конференцији за новинаре у Београду рекао је да га из крагујевачког Клиничког центра нису уверили да постоје услови да хеликоптер сигурно слети. Но, грађани Србије спекулишу да су се министри Гашић и Лончар на београдском аеродрому желели приказати као хероји и осигурати да им фотографија с болесном бебом заврши на новинским насловницама.

Теза је то и блога којег је корисник под именом "кркар" објавио на страницама Б92, а у којем пише да ће се кривица за пад хеликоптера вероватно свалити на пилота који је управљао летелицом, иако су "суштински за пад хеликоптера и погибљу 7 људи криви некомпетентни и бахати политичари, у овом случају пре свих министри одбране и здравља, шарлатани и шоумени који су се мешали у оно у што немају право (законско) да се мешају, а нису радили оно што им је посао ".

Ко је све крив?

"Уз њих су саучесници генерали, команданти Војске Србије и Ратног зракоповства који дозвољавају да их разни фалсификатори диплома понижавају и мешају се у командни ланац", пише овај блогер.

"У време када су, према извештајима, на сурчинском аеродрому чекали слетање хеликоптера бахати политичари жељни сликања, временски услови нису дозвољавали слетање ни једном типу летелице. Време је било испод метеоролошких минимума. Вертикална видљивост била је 70 м, хоризонтална такође испод минимума за слетање . Три авиона преусмјерена су на алтернативни аеродром у Темишвару ", наводи се на блогу објављеном на страницама Б92.

Неодговорно је понашање, тврди блогер портала Б92, започело још у Новом Пазару када је неко донео одлуку да се болесна беба и медицинско особље у возилу Хитне помоћи према Београду упутства без довољно кисеоника. Позивајући се на медијске извештаје, наводи да су, када су дошли до одрона, имали кисеоника за још два сата и нису више могли чекати.

"Колико ја познајем Србију - два сата од тог места до Београда била би респектабилна вожња. Да не буде забуне - нису лекари ништа криви, то су људи који су пожртвовано радили свој посао и на крају погинули. Али крив је неко. Директор болнице у Новом Пазару, свакако. Ако има протокол и пропис о потребној количини кисеоника за такав транспорт до Београда крив је што или количина није добро прорачуната или што у возилу није било кисеоника колико по прорачуну треба. А ако болница није имала довољно кисика- неко је крив и што се евакуација није планирала у онај центар до којег се може сигурно стићи ", наводи се на блогу.

"Биће прилике за сликање и говоре и на сахранама"

У свом тексту блогер наставља низати оптужбе на рачун министара здравља и одбране, оптужујући их да су искористили свој политички утицај како би дигли војни хеликоптер који није прикладан за превоз болесника, нити је опремљен инструментима за лет у опасним временским условима, какви су били забележени у време несреће: "Свако летење тим хеликоптером по ноћи иу опасним временским условима је лутрија. Натерати га, политичким одлукама и дисањем за врат пилотима, да прекрши све прописе лета - чисти је криминал. Који ће у држави Србији сигурно проћи некажњено".

Надаље, врх српске војске блогер назива "саучесницима у убиству 7 људи". Образлаже то тврдњом да су пилоти јако добро свесни опасности којој се излажу, имају у хеликоптеру превише озбиљног посла и морају знати да се политичким питањима баве њихови надређени: "Ако у врху ВС и РВ нема официра који знају препознати сложеност ситуације и захтевати да посада хеликоптер води на алтернативно слетање - онда су пуковници и генерали 'само' неспособњаковићи. Али ако су знали што захтева летачка струка и прописи - али су и поред свега пристали да се прописи мало Устипите због политиачра и камера које чекају у Београду - онда су и криминалци ".

"У нормалној држави тај хеликоптер био би на време преусмерен на алтернативни хелиодром који је имао услове за слетање. Ако је то Ниш - онда Ниш, а може и Нови Сад, Сремска Митровица, Пожаревац ... А ако треба и Винковци, Темишвар или Бјељина. Држава постоји да би се о таквим стварима мислило на време и планирало на време. Овако - неко је некоме наредио да ради против закона и прописа, неко је ћутао, неко се није мешао у свој посао и тако је беспотребно погинуло седам људи. Нема везе биће прилике за сликање и говоре и на сахранама! Фуј, стоко! ", закључује се у тексту.

Poslednji put izmenjenoнедеља, 15 март 2015 15:12
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING