Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Prev Next

КОРПОРАЦИЈЕ И МАСОНИ ПРИКРИВАЈУ ЛЕК ПРОТИВ РАКА?

КОРПОРАЦИЈЕ И МАСОНИ ПРИКРИВАЈУ ЛЕК ПРОТИВ РАКА?

Поставити овакво питање за неког истинског хуманисту, делује као неслана шала. Зашто би неко желео да људи широм света умиру, а да им се може помоћи? Или можда требамо гледати ствари практичније? Зар откривање лека против рака не би његовом изумитељу донело светску славу и невиђено богатство?


Питања су на месту. Али постоји груба рачуница, веома једноставна, бар када је у питању вредност живота у данашњем светском поретку. То подразумева да главну улогу има добит, а не хуманост. Добит зависи од обрта капитала, па је и рачуница лако уочљива.
Прича која следи је прича о витамину Б17, који је још пре педесет година синтетизован под именом Лаетрил односно Амигдалин. Учинио је то биохемичар Ернст. Т. Кребс.
Његова борба да се овај природни лек против рака званично прихвати, трајала је у периоду од педесетих до седамдесетих година прошлог века. Била је то борба ентузијаста - лекара, биохемичара и неких новинара који су пласирали теорију по којој је "опака болест" - рак, заправо само једна авитаминоза, односно хронични поремећај метаболизма изазван недостатком једног виталног састојка у исхрани.

bitter-apricot-seeds

На жалост , глобализација , као процес у коме мултинационалне компаније све више преузимају и контролу и над лековима и над светским медијима , запечатила је проток свих информација које могу нанети штету интересима светских фармацеутских профитера . Појава теорије доктора Кребса и његовог алтернативног лека под именом Лаетрил , од стране америчке Администрације за исхрану и лекове ( ФДА ) названа је " шарлатанством " и " преваром " . Градјанима је предочено да је лек отрован и опасан . Тако је прича о витамину Б17 , Лаетрилу , Амигдалину ( сви називи означавају исто ) - запечаћена .
Али , појавом Интернета , који се теже може контролисати , поново је отворена прича о Ернсту Т. Кребсу , Џону Берду , Ралфу Мосу и другима , којима је етика била испред интереса .
О свему овоме писао је у својим књигама » Политика у лечењу рака « и »Свет без рака « , Едвард Грифин . Ево те приче .

КАКО НАСТАЈЕ РАК ?
Данас је углавном познато да рак настаје када неке ћелије у организму , које су до тада радиле сасвим нормално , почињу изненада незаустављиво да се умножавају . Као узрочник наводи се вирус , разни канцерогени елементи или нека спољна траума .
Зна се , такодје , да је рак болест цивилизованог човека , и активира се бројним стресовима и отровним материјама , а без којих је савремени живот постао немогућ . Козметика , вештачки конзерванси , загадјена вода , дувански дим , индустријска чађ ...
Евидентно је и да постоје многи случајеви када долази до повлачења малигног обољења . Скоро сва искуства оних који су применили у лечењу неку алтернативну терапију , и која се показала успешном , откривају промену исхране .
Према схватању доктора Кребса рак је комплексан хроничан поремећај метаболизма у читавом организму . То је болест која обухвата читав организам , иако се прво појављује само на неком делу тела , односно неком органу . Због овакве манифестације болести често је приступано хируршком уклањању видљивог оболелог ткива , зрачењем околних ћелија на месту раста канцерогених ћелија , хемотерапији .... Тиме је заправо третирана последица болести , док је узрок преживео .

ЗАШТО СЕ СТАНИЦЕ неконтролисано умножавају ?
У људском телу постоје хиљаде ћелија које су на неки начин остале " заробљене " у стадијуму ембриона .
Назовимо их овде једноставно " универзалним ћелијама " . Оне служе за поправку евентуално оштећених делова тела . На пример , када додје до лома неке кости , ове ћелије се трансформишу у коштане ћелије и попуњавају пукотине у костима . Ако додје до оштећења неког меког ткива , ове ћелије се претварају у ћелије адекватне том ткиву . У случају губитка крви , " универзалне ћелије " се трансформишу у ћелије крви . Када додје до физичке трауме или хемијског дисбаланса у организму ове ћелије се формирају и активирају повећање нивоа естрогена и осталих стероидних хормона како би се стимулисао њихов даљи рад на пословима замене уништених ћелија . Када се оштећено ткиво или кост потпуно регенерише или се организам врати у нормални хемијски баланс , процес умножавања ових " универзалних ћелија " се зауставља .

Ако је , медјутим , хемијски баланс у организму и даље поремећен , ове се ћелије настављају и даље размножавати . Доброћудни тумори и полипи су знак да је процес једне такве обнове заустављен , али са малим закашњењем .
Када се каже да је рак последица стресног начина живота , долази заправо до енергетског и хемијског дисбаланса и то је " окидач " који активира " универзалне ћелије " .

Од ових станица се под деловањем одређених хемијских промена , стварају и канцерогене ћелије . Оне , медјутим , нису страно тело у организму и не могу се назвати у том случају болешћу . Напротив , управо је њихова улога да разоре неутралишу све стране материје у организму . Са биохемијског гледишта , медјутим , када се оне почињу развијати у рак , оне постају страно тело .
Постојање ових " универзалних ћелија " открио је још 1902. године професор из Единбурга Џон Берд . Он је уочио огромну сличност измедју пре - ембрионалних ћелија и ћелија рака . Он је ове станице назвао тропобластима . Те ћелије , управо својом способношћу да се веома брзо умножавају , одмах након оплодње формирају плаценту и пупчану врпцу , омогућавајући ембриону да се даље храни и развија чврсто прикачен за зид материце . Када се , након осам недеља код ембирона развије панкреас и он почне да лучи своје ензиме , ове се ћелије изненада престану умножавати . Тако је Берд открио да даље умножавање ових станица спречава управо један ензим који настаје у панкреасу .

Ако је имуни систем организма ослабљен због лоше исхране , или је старењем смањено лучење ензима из панкреаса , стресом или траумом активиране , ове ћелије се почињу умножавати , али се не могу зауставити .
Зато је први задатак у терапији рака , пуњење организма свим потребним храњивим састојцима како би се сви хемијски процеси стабилизовали чиме би се зауставило умножавање канцерогених ћелија . Други задатак је њихово уништавање .

ДА ЛИ ЈЕ РАК САМО ЈЕДНА авитаминоза ?
Ернст Т. Кребс , који је претходно издвојио и витамин Б15 , анализирајући разне авитаминозе у људском организму уочио је неке сличности . Тако недостатком витамина Ц настаје поремећај познат као » скорбут « , недостатак ПП витамина настаје » пелагра « , авитаминоза Б1 - бербери итд Све ове болести настају изненада , без икаквих претходних знакова . Човек је данас здрав , а већ сутрадан може бити смртно болестан . Организам једноставно нема никакву реакцију , никакво упозорење , као код дејства неког вируса или бактерија . За опоравак од " скорбута " , на пример , потребно је неколико дана , или само неколико сати давати веће дозе витамина Ц и веома тешки симптоми болести нестају . Јављају се поново само уколико опет додје до витаминског дефицита .
Анализирајући појаву рака , Кребс се запитао да ли је довољно да се човек само изложи канцерогеном активатору , на пример дуванском диму , некој хемијској супстанци или да доживи неки јачи психолошки стрес ? Или како то да неки људи у истим ситуацијама реагују канцерогено , а неки не ? По доктору Кребсу рак настаје искључиво када у организму већ постоји хронични поремећај метаболозма , односно када један од виталних састојака дуже време недостаје .
Канцерогене материје су само » окидачи « који покрећу » универзалне станице « . Витални састојак који ремети метаболизам и изазива појаву рака Кребс је издвојио као витамин Б17 .

Како је дошло до тога да милионима људи недостаје један витални хемијски елемент ?
Др Кребс је након дугогодишњих истраживања утврдио да су људи вековима јели хлеб од зрневља проса и лана које је богато управо витамином Б17 . Генереције су жене мрвиле коштице од кајсије , шљиве , трешње , јабуке и других врста воћа из фамилије Росацеае ( руже ) . Мешале су их заједно са меснатим делом воћке справљајући џем . Напросто , ништа се није бацало .
У Библији се чак може наћи и занимљив цитат где Бог , након што је створио човека и жену , каже : " ... дајем вам биљке са семеном , расутим по читавој планети , и свако дрво које има плод са семеном биће ваша храна " .

Истраживања су показала да хималајско племе Ханза уопћте не пати од рака и кардиоваскуларних обољења . Исхрана им је базирана управо на узимању хране са кошчицама кајсије и зрневљу проса . Али , када се припадници овог племена изложе западњачкој исхрани , након што напусте своје изворне прехрамбене обичаје , почињу да пате од свих ових болести .
Пошто припадници овог племена иначе једу веома мало меса , поборници вегетаријанске исхране су одмах закључили да је то разлог . Али није тако .
Кребс је заправо нашао да постоје још двије групе људи које уопште не обољевају од рака . Једни су управо месоједи , други биљоједи .
Тако у јеловнику Ескима и Индијанаца , који такође не пате од ових болести , преовладјује месо које укључује и дивљач . То је најчешће месо јелена , допуњено разним дивљим Бобичаво сезонским воћем . Што је најзанимљивије , код ових људи уопћте не постоји гојазност , иако свакодневно у организам уносе велике количине животињске масти .

pleme Hanza

четири деведесетогодишњак из племена Ханза

Ипак, и за Хималајце и Индијанце и Ескиме заједничко је што користе храну типичну за њихово природно окружење. Када се пажљиво анализирају састојци те хране види се да је витамин Б17 обавезно присутан у свакој. Врста јелена која им је у јеловнику, пре свега се храни травама које садрже нитрилосиде, а који су извор витамина Б17. Разно осушено воће које Ескими и Индијанци једу, такође садржи велике количине витамина Б17.

kostice kajsije

припадници племена Хунза скупљају коштице кајсије

На жалост , већина западних цивилизованих култура , одавно је прешла на хлеб од пшенице , која уопште не садржи нитрилосиде . Трава коју користе домаће животиње за испашу , садржи само трагове нитрилосида . Имала би их можда више , да човек није почео да вештачки преорава и сеје разне врсте трава , тамо где оне по природи никада не би никле . Тако за разлику од " цивилизоване " стоке , индијанска и ескимска једе само оно што је никло у природном станишту .
Тако су човеку који једе месо и ту ускраћене могућности да унесе витамин Б17 . Племе Ханза и Ескими добијају у исхрану 250-3000 милиграма витамина Б17 сваког дана . Европљани и Американци једући " цивилизовану " и " фаст фоод " храну , примају једва 2 милиграма дневно . Коштице су одавно избачене из јеловника .
Лаетрил , Амигдалин , Б17 званично је прихваћен као витамин 1952.године .

Али онда су кренули жестоки напади на њега .
Фармакомафије ЗАБРАЊУЈЕ ПРИРОДНЕ ЛЕКОВЕ
Ако се узме у обзир да се данас стотине милијарди долара окрећу на истраживања узрока настанка рака , да се у ту сврху оснивају бројне фондације иу њих сливају стотине милиона долара , да велики број фабрика у свету производи , а још више апотека продаје разне лекове који се могу користити у скупој терапији ове болести ... , испада да од ове » опаке болести « много више људи живи него што од ње умире .
Чак 200 МИЛИЈАРДИ долара годишње у свету троши се на истраживања о настанку рака , на љечење уз помоћ цитостатика и осталих скупих медикамената , зрачења , хируршке третмане , итд Америчко " Друштво за борбу против рака " је најбогатија непрофитна организација у свету . Многе жртве ове " опаке болести " залагале су , и даље то чине , читаву имовину овој организацији , верујући у њене искрене напоре да се болести стане на пут и коначно пронађе фамозни лек . О напорима милиона оболелих широм света који грозничаво покушавају да стигну у престижне и скупе америчке клинике , специјализоване за рак и добију најбољи ( и најскупљи ) третман , не треба ни говорити . И наши су медији пуни апела за новчаном помоћи унесрећене деце и младих људи .
Шта би се са читавом овом армијом запослених и уносним фармацеутским бизнисом догодило ако би се пронашло да је рак само последица погрешне исхране и недостатка витамина Б17 који се лако може синтетеизирати из коштица кајсије , лимуна , брескве , јабуке , тропске касаве ... ? Ко може патентирати јабуке и кајсије као свој производ ? Хемотерапија , зрачења , цитостатици , скупа генетска истраживања ( која се под наводном бригом за здравље људи више раде због испитивања бојних отрова ) постали би непотребни и морали би се правдати на други начин .

 istrazivacki centri orlando  sloan 

велелепне зграде неких центара за истраживање рака

У немогућности да патентирају хемијски састав Лаетрила , како је Кребс назвао изоловани Б17 , јер га има свуда у природи , и то јефтино , мултинационалне фармацеутске компаније су , уплашене за свој профит који су остваривале од терапија цитостатицима и зрачењем , кренуле у жестоку кампању против овог витамина .
Зато је објављивање теорије о витамину Б17 одмах наишло на жестока оспоравања у САД , о чему је у својој книзи »Свет без рака « писао Едуард Грифин , још седамдесетих година прошлог века . Предводници у овоме биле су велике фармацеутске компаније , преко америчке владе , корумпираних лекара и биохемичара који су се мимо сваке етике трудили да у медијима Лаетрил ( витамин Б17 ) , прикажу као веома отрован и опасан . Покренута је жестока медијска кампања у којој је изнесена тврдња да Лаетрил у себи садржи отров цијанид .
Није , медјутим , помињано да цијанид постоји иу витамину Б12 , па се он ипак слободно продавао у апотекама .

На челу читаве кампање заправо се налазила америчка ФДА ( државна служба за контролу љекова и хране ) , а која је прописивала да је за одобрење употребе неког љека и његово патентирање , исти морао проћи ригорозне процедуре и испитивања која се врше неколико година , са елеборат на хиљадама страница . Читава процедура фармацеутску компанију би коштала стотине милиона долара . Компанија која ово може да плати има могућност да љек патентира и заштити своје екскулузивно право на продају , па се овако скупо истраживање само тако и исплати . Ако се не може ексклузивно продавати , нема истраживања , нема лека . А ко може имати искључиво право на оно што долази из природе , коштице кајсије на пример ?
Све ово , наравно није ствар бриге за здравље људи , како би сваки милосрдни човек помислио , већ елегантни трик монополиста да патентирају лек на који би имали ексклузивно право продаје . Ако се то не може остварити , истраживања се не би ни вршила . У том смислу , ни једно истинско истраживање деловања Летрила није ни вршено . Није се исплатило .
Др Ричард КРОУТ из ФДА још 1982. јавно је изјавио да ОН никада није и никада неће одобрити за употребу лек неког појединца , већ само велике фармацеутске куће са неограниченим финансијама .
Улог за нови лек је практично најмање 100 милиона долара . Тако , у случају " Лаетрила " , који је Кребс синтетизовао из коштица кајсије , заправо никада није вршено ни једно озбиљно истраживање , а ФДА је наложила да се на " Лаетрил " стави етикета - отрован . А Американци , познато је , верују својој влади и медијима .
Пошто су фармацеутске компаније значајни финанцијатори предизборних кампања америчких политичара , и државна Администрација за храну и лекове ( ФДА ) лако је потпала под њихов утицај .

Како су и медији под контролом истог мултинационалног глобалног лобија , објављена је и прича коју су пренеле све америчке новине и телевизије о томе како се 1 несрећни пар у Сан Франциску отровао кампујући у природи и једући сирове коштице од кајсија . Ипак , неколико независних и сумњичавих новинара , никада није успело да открије идентитет тих људи и шта се стварно догодило . Тако се Лаетрил нашао у продаји са етикетом да је опасан по здравље људи и његова употреба ишла је на сопствени ризик корисника . Људи широм света од тада верују да је једење коштица од касјије чисто самоубиство .
Није помогло ни то што је Др Кребс сам себи , шездесетих година пред бројним новинарима , убризгао велику дозу " Лаетрила " и остао жив . Умро је 1996. у деведесетој години .
***
Тобожњи напори да се лек против рака пронађе потичу још из времена Ричарда Никсона , који је борбу против рака ( 1971. ) прогласио за стратешки циљ САД . Одмах је из државног буџета одобрио огромна средства за истраживања .
Али , ништа се на том плану епохално није догодило . Милиони људи и даље умиру од рака , а број оболелих се алармантно повећава . Американци су у медјувремену отишли ​​на Месец , послали летилице на Марс , до Јупитера и Сатурна , клониране су многе животиње , направљена је генска карта човека , учињене огромне технолошке иновације , али лек против рака није пронађен . Како је то могуће ?
Двоструки нобеловац др Лајнус Паулинг је чак јавно изјавио : " Свако треба да зна да је већина истраживања о раку обична превара . "
Штавише , зна се за неколико веома успешних терапија , које су све сузбијене управо од стране канцеро - мафије . Једна се заснивала на коришћењу радиоталаса одредјене фреквенције који су убијали малигне ћелије ( направа Реимонда Реиф ) , док су остале терапије углавном почивале на лековитом биљу . Сви који су имали резултате у борби против рака завршили су на судовима , након што су их банкари са Вол Стрита претходно обишли и покушали да добију ексклузивна права за патент . Кад им то није пошло за руком или им се посао једноставно није исплатио , ствари су заташкане , а лабораторије и клинике затворене .
Терапија витамином Б17 , односно " Лаетрилом " , била је највише оспоравана . Овај алтернативни лек приказан је као " отрован и опасан " , баш као и једење коштица од кајсија , а теорија доктора Кребса као " шарлатанство и превара " .
Начин како су се САД бориле против овог алтернативног лека , управо показује систем функционисања друштва базираног искључиво на профиту и лобијима . Наиме сва истраживања која су вршена на " Лаетрилу " , рађена су тако да докажу да је отрован . Ни једно истраживање није рађено које би показало његову ефикасност.
Како би пред јавношћу били још убедљивији , најпознатија америчка болница и институт за рак Слоан - Кетеринг је својим неприкосновеним ауторитетом , одлучила да ангажује врхунске светске стручњаке који су се бавили проучавањем рака . Пошто су њихови налази у вези деловања " Лаетрила " били охрабрујући , болница је фалсификовала њихове извештаје , а Ралф Мос , задужен испред болнице за односе са јавношћу , је морао да представи лаж . Мосс је то одбио , и добио је отказ . Од тада се бави писањем о канцеро - мафији .
Највећи донатори и заштитници Слоан - Кетеринг Института за рак су компаније које заправо снабдевају ову болницу лековима за кемотерепију и осталим антиканцерогеним медикаментима . Ако се види ко су чланови Управног одбора Института били у то време ( 1954. ) , могу се лако уочити банкари из Вол Стрита , попут Рокфелера , Моргана , представници Генерал Моторса , Америчке комисије за атомска истраживања , моћних хемијских компанија и други .
Данас , компанија Бристол - Мајерс троши преко једне милијарде долара годишње на истраживања рака и производњу нових лекова . Бристол - Мајерс снабдева пола света лековима за хемотерапију . Чланови управног одбора ове компаније истовремено су и на челним функцијама у америчком Националном институту за истраживање рака ( НЦИ ) . На пример : Паул А. Маркс је председник Извршног одбора у болници Слоан - Кетеринг и истовремено директор моћне компаније Фајзер , која производи лекове који се користе у хемотерапији . Џејмс Робинсон је члан управног одбора Слоан - Кетеринга и директор Бристол - Меиерса . Све то је разлог зашто су Слоан - Кетеринг болница , Национални институт за рак ( НЦИ ) , Друштво за борбу против рака ( АЦС ) , Америчка медицинска асоцијација ( АМА ) , као и Администрација за храну и лекове ( ФДА ) , укључени у борбу којом се штите интереси профитера на овој болести . Милиони људских живота нису значајни , колико је значајан профит .
О раду ове канцеромафије писао је детаљно у својој књизи " Свет без рака " Едуард Гриффин још 1974.
У Аустралији су применили сличну технику , а познато је да је аустралијски премијер Џон Хауард подржан управо из банкарских кругова Вол Стрита . Продаја " Лаетерила " је званично забрањена , али ако неко баш жели да га користи , државна Служба за лекове ( ТГА ) за сваки посебан случај може одобрити дозволу за увоз . Да неком не би пало на памет да сам прави лек , продаја коштица од касјије је забрањена , а кајсије се у супермаркетима продају очишћене .
Али случај извјесног Јамес Давид Веилл , из НевИорк достигао је " комични " врхунац у раду канцеро - мафије .
Веилл ( 34 ) се од своје 18 године лечио од рака . Користио је само природне лекове , и то посебно коштице од кајсије , како му је наводно , Бог сугерисао поруком у Библији . Тако је Веилл одлучио да своје , како он тврди , успешно излечење подјелити са другим сапутницима у САД . Основао је сопствену фирму преко које је , и путем Интернета , продавао коштице од кајсије , пропагирајући теорију др Ернста . Т . Кребса . Зарадио је око 500.000 долара, када га је ФДА тужила што " медју болеснима шири лажну наду " причом о " лажном леку " ( Лаетрилу ) , продаје " високо токсичан " производ ( коштице од кајсије ) и тако зарадјује паре на тудјој несрећи ( ! )
Вејл је осудјен на 63 месеца затвора и потом још три године условно . У пресуди се дословце каже : " Нема научне потврде да Лаетрил нуди било шта осим лажне наде за оболеле од рака , наводећи их да га користе уместо да приступе конвенционалном медицинском третману што пре " . ФДА комесар Др Лестер Црофорд још наглашава : " Овим шаљемо снажну поруку да нећемо толерисати маркетинг " лажне медицине " . Веилл је забрањено да се икада више бави преко своје фирме тим послом . Фирма се звала " Хришћанска Браћа " .
Ипак , Веилл се , док служи казну преко свог Интернет сајта и даље бави промовисањем витамина Б17 , питајући се зашто се ФДА толико залаже за " конвенционално лечења " које подразумева заправо спаљивање ћелија зрачењем и хирургију која људе сакати , а забрањује свако алетернативно лечење којим неко покушава себи да помогне . За Веилла и његове присталице ово је најбоља потврда како у Америци влада канцеро - мафија .
Да ли се овако друштво ствара иу земљама бивше Југославије ? !
У ЧЕМУ ЈЕ ТАЈНА ВИТАМИНА Б17 ?
Још 1802. извесни хемичар Бон је открио да се за време Дестиловање воде из горког бадема ослобађа се хидроцијанидна киселина ( а која је увек у молекулу са витаминима Б17 ) . Веома брзо , многи истраживачи постали су заинтересовани да анализирају тај екстракт . Тако је први пут изолована бела кристална супстанца која је названа амигдалин од грчког назива амигдала . Енглески назив за бадем је алмонд , франсуски - амандула .
Употреба " амигдалин " датира још од 1843. године , мада се у древној Кини може наћи податак да је коришћен горак бадем који садржи извесне супстанце којима су лечене појаве тумора пре више од 3000 година . Б17 је у великим количинама управо присутан у горком бадему .
Чак и један египатски папирус од пре 5000 година помиње коришћење " акуа амигдалорума " за лечење тумора на кожи .
Али систематизована студија о витамину Б17 није рађена све од педесетих година прошлог вијека . Витамин Б17 је заправо прочишћен из " амигдалина " и то је 1952. године учинио Ернст Т. Кребс , младји . Назвао га је ЛАЕТРИЛ ( лаетриле ) што је скраћеница од лаева - манделонитриле - бета - глуцуроносиде и фармаколошки је назив за нитрилосиде ( Бета - цијанофоричне гликозиде ) . Да се ради о витамину Б17 званично је прихваћено 1952.
 
КАКО ДЕЛУЈЕ ЛАЕТРИЛ ?
Кребс је открио да се у молекулу Б17 налазе чак два токсична елемента . Један је цијанид , а други Бензалдехид . Поред њих налазе се и две јединице гликозе . Све ово је у молекулу " закључано " , а да би се цијанид и бензалдехид ( који су заједно још јачи отров ) активирали , молекул се мора " откључати " .

У организму се као надлежни ензими за " откључавање " ове молекуле налазе роденазе , које имају задатак да неутралишу цијанид и бензалдехид из молекула и конвертују их у безопасан продукте и бета - гликозидазе , које их пуштају да делују као отров , формирајући отровни хидроцијанид ( ХЦН ) . У Лаетрилу ( витамину Б17 ) самом не постоји хидроцијанид , као што су из ФДА у почетку тврдили , већ се он мора НАПРАВИТИ у организму . За прављење отрова је задужена споменута бета - гликозидаза .
Роденазе и бета - гликозидазе налазе се у читавом организму , али највећа концентрација бета - гликозидаза је , веровали или не , у малигном тумору . И то до сто пута већа , него у здравим ћелијама . Тако се практично отровни хидроцијанид формира само на месту где је рак , а то има за последицу разарање ових станицаа . Најзанимљивије је што , се малигне ћелије од овога уопште не могу бранити , јер се други ензим , роденаза , у њима уопште не налази .

vit B17 sema

КАКО ДЕЛУЈЕ ЛАЕТРИЛ

За овај ефекат " откључавања " молекула нитрилосида , који садржи цијанид и који се налази у травама које пасу и овце , открили су одавно биохемичари и агрономи у Аустралији , након једног тровања детелином оваца на испаши . Тако су због сигурности животиња које су пасле белу детелину , богату нитрилосидима , семе биљке модификовали и нитрилосиде одстранили . У нитилосидима се налазио витамин Б17 . То је урађено јер су веровали да су се овце отровале баш хидроцијанидом једући ову детелину . Нико , медјутим , није посумњао да је можда дошло до тровања неком другом отровном биљком , које су неке овце случајно захватиле . Чињеница је и да се нису све овце које су јеле поменуту детелину отровале . Ипак , све аустралијске овце од тада су остале без значајног извора витамна Б17 .
Доктор Ернст Т. Кребс упорно је објашњавао у својим бројним радовима из 1970. године да је Лаетрил ( Б17 ) потпуно нетоксичан . Његова смртоносна доза износила је 25.000 милиграма на килограм телесне тежине , када га је примењивао на мишевима и пацовима . То је толико нетоксично да у неким студијама вода која се користи у медицини за разблаживања има више токсина него витамин Б17 , уверавао је Кребс . Коначно , пред бројним новинарима и научницима , Кребс је убризгао сам себи огромну дозу лека и није се отровао .

Ипак , страх од Лаетрила је тако иу Аустралији раширен .
Када се књига " Свет без рака " , Едуарда Грифина написана 1974. г тамо појавила , Латерил је био у слободној продаји . Сада више није . Уместо тога , Аустралијска Канцеларија за лекове ( ТГА - Тхерапеутиц Гоодс Администратион ) , данас разматра сваки индивидуални случај онога ко жели да се подвргне лечењу Лаетрилом , одлучујући да ли да му се омогући увоз лека . Онај ко ову дозволу добије , има још тежи задатак да пронадје лекара који ће му Лаетерил убризгати , по протоколима који уз овај лек иду . Такодје је посебним прописима отежана набавка коштица од кајсије како би се онемогућило синтетизовање кристала Б17 онима који би желели да овај лек сами произведу .

У Америци је Лаетрил и данас разним административним процедурама елиминисан као лек . Зато хиљаде Американаца оболелих од рака иде у Мексико у једну приватну болницу ( " Оаза наде " ) која се специјализована баш за третман рака Лаетрилом . Њен власник , доктор Контрерас , један је од највећих поборника теорије доктора Кребса .
 
ГДЕ СЕ НАЛАЗИ ВИТАМИН Б17 ?
Нитрилосидима се налазе у преко 800 биљака од којих су многе јестиве .
Витамин Б17 се налази у просу , кукурузу , лану , тропској маниока , семенкама јабуке , бадему , слатком кропмир , салати , семенкама лимуна трешње , шљиве , крушке , брескве , нектарине и многим другим биљкама које су одавно елиминисане из исхране савременог човека . Скоро све коштице из фамилије ружа ( Росацеае ) имају Б17 . Коштице и семенке од воћа имају и друге храњиве спојеве : неке протеине , незасићене масне кислине и различите минерале . Ипак , највећи извор витамина Б17 су коштице од кајсије и тропска тропска биљка .
КАКО ИЗГЛЕДА ЛЕЧЕЊЕ РАКА ВИТАМИНОМ Б17 ( Лаетрил )
Најзад , сви који желе да примене ову терапију морају знати да : ЛАЕТРИЛ НИЈЕ НИКАКАВ чудотворан ЛЕК . Такав лек за рак не постоји , не зато што је рак неизлечив , већ зато што је појава канцерогеног обољења , по теорији др Кребса , последица укупног поремећаја метаболизма , а тумор само једна видљива манифестација тог поремећаја која почиње на једном органу , а затим се шири на читав организам . » Лаетерил « ( витамин Б17 ) само је ЈЕДАН ХРАНЉИВИ САСТОЈАК , чијим се уношењем , рак не повлачи аутоматски .
САМО узимање витамина Б17 НИШТА СЕ НЕ МОЖЕ ПОСТИЋИ , АКО СЕ ИСТОВРЕМЕНО И ДРУГИ НЕОПХОДНИ ЕЛЕМЕНТИ У ОРГАНИЗМУ не доведе у МЕТАБОЛИЧКИ БАЛАНС .
Ово је у лечењу рака најважније јер су сви биохемијски процеси у организму међузависни . Да би витамини деловали ( било који ) мора бити довољно лучења ензима који те витамине разградјују и спроводе у сва ткива . Да би се ензими лучили у довољној мери морају бити стимулисани неким другим хранљивим састојцима , који се такође морају унети у организам . Цео овај систем је комплексан , компатибилан и природно дефинисан . Свако нарушавање овог система ( на пример генетским модификовањем биљака које су природна људска храна ) производи ланчану реакцију . Тако смо већ навели да су у Аустралији генетски модификовали детелину коју су пасле овце и елиминисали из ње управо нитрилосиде тј Витамин Б17 .
Тако , ма колике дозе " Лаетрила " се узимале , он се неће корисно разграђивати ако у организму недостају ензими панкреаса који могу да растворе опну малигне ћелије или неки минерали . Посебно је важан цинк . Цинк врши транспорт нитрилосида кроз ткива . Код давања ињекција " Лаетрила " за продирање кроз ткиво неопходан је и диметил - сулфооксид ( ДМСО ) . У терепија се дају и велике количине витамина Ц , као и емулговане витамини А и Е , а посебно витамин Б15 . Дају се су и неки други минерали и антиоксиданти .
У својој клиници » Лаетрилом « доктори Кребс , Ханс Ниппер и Пхилип Бензел препоручују да идеална ензимска комбинација за деловање » Лаетрила « садржи : Панцреатин ( 1250мг ) ; Папаин ( 150мг ) ; Бромелаин ( 150мг ) ; Трипсин ( 125мг ) ; Липасе ( 50мг ) ; Амиласе ( 50мг ) ; а - цхимотрипсин ( 45мг ) ; Рутин ( 100мг ) ; сирови концентрат телећег тимуса ( 55мг ) ; Зинц глуцонате ( 10мг ) ; Супер окиде дисмутасе ( 50мцг ) ; Цаталасе ( 200 јединица ) ; Л - Глутатхионе ( 10мг ) ;
Ово наводимо само да би се видело колико су деловања и самих ензима међузависна , а њихова идеална комбинација са другим витаминима важна како би се малигна ћелија што боље напала . Зато је важно да се терапија » Лаетрилом « ( иако је он сам потпуно нетоксичан иу слободној је продаји , осим у САД и Аустралији ) обавља под надзором лекара који има са њим искуства у терапији .
У третману рака " Лаетрилом " у клиници " Оаза наде " у Мексику , где је 35 година спроводи познати др Контрерас , користи се и хрскавица морског пса . Зашто ? Морски пси су најздравија бића на планети . Имуни су практично на све болести које човек познаје . Верује се да је скелет морског пса најодоговорнији за овакав имуни систем . Према доктору цонтрерас хрскавица морског пса блокира раст крвних судова смањујући виталност канцерогеног тумора . Хрскавица морског пса стимулише производњу антитела и подупире читав имуни систем . Овај нетоксични елемент користан је и код лечења разних запаљивих процеса , реуматизма и осетеоартритиса . Коришћење хрскавице морског пса је контраиндиктроно са трудноћом и дојењем што , такодје , треба напоменути .
Многи узимају витамин Б17 у природном стању , превентивно или као додатак терапији . Најчешће се узимају горки бадеми из коштице кајсије.Вјерујући да што више поједу коштица брже ће се излечити , неки доживе и тровање цијанидом који се у горком бадему налази . Бадем који није горак нема цијанида , што значи да нема витамина Б17 у себи . " Латреилле " је ипак мање токсичан од шећера и чак 21 пут мање токсичан од аспирина . Са друге стране , сви класични лекови , који се користе у терапији рака , изузетно су отровни .
Ево како цијанид из витамина Б17 ( Лаетрила ) фунционира . Рак воли шећер , а цијанид у коштици кајсије је окружен шећером . Рак једе шећер и трује се цијанидом . Зато је јако важно да се ћелије рака наведу да једу само шећер са цијанидом . Уношење сваког другог шећера у организам за време лечења треба елиминисати . То значи не јести ни кромпир који је богат угљеним хидратима који се претварају у шећер . У противном ћелије рака ће се слатко хранити , али се неће тровати . Напротив , још боље ће напредовати .
Код превентивног узимања таблета " Лаетрила " од 500 мг
ефекат се појачава ако се узима и 5-7 коштица кајсија дневно јер се у коштицама налазе и други витамини , минерали и ензими , који ће се активирати и помоћи " Лаетрилу " да се у телу асимилује . Најбоље је заправо јести читаву кајсију , а бадем из коштице претходно добро сажвакати . Не гутати цео .
Протеолитски ензими варе протеински омотац око канцерозне ћелије и омогућавају цијаниду да буде " сварен " . Таблете ових ензима треба узимати три пута дневно ( 3-6 ) на празан желудац . Једна или две таблете се могу узети са храном како би се помогло у пробави и редукцији токсичне несварене хране .
Све су ово трикови које користе лекари у лечењу рака уз помоћ " Лаетрила " . Читава ова метаболичка терапија се врши у две фазе , од којих прва траје 21 дан , а друга још три месеца . Али , то је само део терапије .
Са друге стране , пошто као » окидачи « за умножавање канцерозних ћелија служе разни канцерогени спојеви , а оне су у виду разних цивилизацијских достигнућа , потребно их је потпуно елиминисати из организма . Зато за време лечења треба потпуно обуставити унос свих » канцерогених окидача « или их свести на најмању могућу мјеру . То значи : избегавати намирнице животињског порекла , а потпуно искључити сланине , шунку , преарађевине итд Избегавати храну која је замрзнута и конзервирана и храну са вештачким адитивима . Избегавати све што садржи бели флуор и флуоридирану воду ( флуорид уништава ензиме ) , со, или бели шећер и вештачке заслађивач ( који су изузетно опасни ) . Не јести рибу пржену у уљу , већ само кувану и печену . Од сокова узимати што више свеже цеђеног воћа и поврћа . Шест до осам чаша воде . Алкохол , дуван , кафа , седативи , аналгетици , морају се искључити . Најмање три сата дневно треба провести на сунцу , без наочара са заштитним УВ филтерима . Што мање времена проводити на вештачком светлу , осим под оним које има цео спектар боја , као флуоресцентне цеви . Избегавати гледање телевизора као и коришћење лосиона , токсичних лакова за косу , антиперспирант дезодоранса , ружа , маскара , итд Једноставно , прилагодити се животу човека из природе .
Најзад , оно што ће сваког оболелог од рака довести у недоумицу је : да ли прво применити алтернативну терапију са » Лаетрилом « , или прво пробати са класичним лечењем , које нуди такозвана озбиљна медицина . То је свакако хамлетовска дилема , јер ако се прво крене са хемотерапијом , операцијама , цитостатицима , зрачењем , трансплантацијом ћелија ... , и све се покаже неуспешним , остају природни лекови , за којима већина и посеже тек на крају . Али , проблем је што су тада многе здраве ћелије већ уништене , организам трајно осакаћен и ослабљен , и још више загађен токсинима . Алтернативна природна лечења , логично , тада више не дају резултате .
Са друге стране , саветовати некоме да прво крене са алтернативним лечењем (нпр. Лаетрилом ) , рискантна је препорука , јер ће у случају неуспеха већина лекара рећи : » закаснили сте « .
Како одлучити ?
Антички филозоф Сократ учио је своје ученике да се у потрагу за истином може кренути само онда кад се доведе у питање неко веровање кога смо се до тада чврсто држали . Савремена пропагнда данас , путем медија , чини управо супротно , намећући одговоре пре него што људи и помисле да нешто питају . Тако је највећи Дези човечанства престао мислити и постао потрошачка маса која се понаша у складу са рекламним препорукама и информацијама из медија . Навикли смо да други мисле и истражују за нас . Ни у време Сократа ( који је натеран да попије чашу отрова ) ни данас , онима који покушавају да мисле својом главом , није лако .
На основу онога што је о » Лаетрилу « већ написано , свакоме створеном од природе ( и бога ) , остаје да сам размисли и одлучи како ће свој живот очувати . А за то одлучивање човеку је и подарен мозак . Треба га само напунити информацијама и » укључити « . Само такав живот је и достојан човека .

***
КРАТКИ САВЕТИ
1. Не сме се претерати у једењу семенки. Бадем из коштице треба прво добро сажвакати, а не гутати.

2. ФДА препоручује да се не једе више од 6 коштица кајсије у току једног сата, јер може доћи до токсичне реакције. Препоручује се да дневна доза може бити до 70 коштица на дан. Многи људи узимају око 15 коштица дневно. Генралано узима се једна коштица на сваких 2,5 кг тежине дневно. Доктор Кребс препоручује 30-до 35 дневно.

3. Рак воли шећер. Шећер у коштици кајсије је окружен цијанидом. Рак једе шећер, ослобадја се цијанид и трује га. Зато, када се једу ове коштице треба потпуно елиминисати уншење шећера из другог извора.

4. Уз коришћење таблете од 500 мг Лаетрила, узима се још 5-7 коштица јер оне у себи садрже и друге витамине, минерале и ензиме које допуњују терапију како би се Б17 добро асимиловао у организму.

5. Уз терапију Б17 узима се и Цхемотрипсин који треба да разложи протеински омотач око канцерогене ћелије како би Б17 лакше деловао.
6. Семе лана треба прво самлети у млину за кафу, јер се цело зрно у цревима тешко раствара, тако да се Б17 не особађа. Ланено уље не садржи Б17.


Poslednji put izmenjenoсубота, 05 октобар 2013 15:35
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING