Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Prev Next

Ова биљка убија 98% ћелија рака у само 16 сати ? !

Ова биљка убија 98% ћелија рака у само 16 сати ? !

Према истраживањима која су објављена у " Life Science " , артемисинин - дериват биљке Sweet wormwood (Artemisia Annua L.. , дослован превод са енглеског - слатки пелин ) коришћен у кинеској медицини - може убити 98% ћелија рака груди за мање од 16 сати .Ако се биљка користи сама , узрокује 28 - одстотно смањење ћелија рака груди , али у комбинацији са гвожђем , Sweet wormwood је успео " избрисати " рак готово у потпуности .

Штавише , на нормалне ћелије груди није готово уопште било утицаја у овом експерименту Артемисинин је био коришћен у прошлости као снажно средство антималаријско , али сада је доказано да је ефикасан и против рака . Када је субјектима у објављеној студији додано и гвожђе , које се често накупља у ткиву груди али нарочито у ћелијама зараженим раком , артемисинин је селективно нападао " лоше " ћелије , док " добре " ћелије није дирао .

" Све заједно , наши резултати доказују да артемисининово ометање E2F1 транскриптивног фактора посредује у заустављању ћелијског круга ћелија рака груди и представља критични транскрипцијски пут којим артемисинин контролише раст репродуктивних ћелија рака " , кажу у закључку истраживања лабораторија за рак Универзитета у Калифорнији .

Гвожђе се скупља у канцерогеним ћелијама са посебним рецепторима које им помажу у дељењу ћелија ( званим " transferrin " рецептори ) . Нормалне ћелије вјероватно имају ове рецепторе такође , али канцерогене ћелије их имају у већим количинама , и према томе могу бити циљане комбинацијом гвожђа и Артемисинин .

Досад је било пуно експеримената који доказују да је артемисинин може ефикасно уклонити болест у присутности гвожђа . Тај екстракт је коришћен хиљадама година у Кини против маларије .
Паразит маларије не може да живи у присуству Артемисинин јер је пун гвожђа . Биоинжињери Хенри Лаи и Нарендра Сингх са Универзитета у Вашингтону и Сетлу , су научници који су први ово открили .

Овде можете видети њихово истраживање којим је доказано да канцерогене ћелије доживљавају апоптозу или сопствено уништавање . Досад је овај екстракт било тешко набавити по повољнијим ценама , али са повећаним интересом за ову биљку и цена би могла бити прихватљивија .

Француски произвођач лекова " Sanofi " очекује производњу 50-60 тона Артемисинин сваке године , надајући се да ће задовољити потражњу светског тржишта .

Poslednji put izmenjenoпонедељак, 16 децембар 2013 20:28
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING