Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Prev Next

КАНАЂАНИН ОТКРИВА: Уљем канабиса излечио сам од рака више од 5.000 људи!

КАНАЂАНИН ОТКРИВА: Уљем канабиса излечио сам од рака више од 5.000 људи!

Био сам на ивици, планирао самоубиство, а онда сам открио лек. Од тада бесплатно лечим људе и путујем по свету објашњавајући колико та биљка може да нам помогне - открива Рик Симпсон, најпознатији заговорник коришћења марихуане у медицинске сврхе

 

У јеку расправе око коришћења канабиса (марихуане) у медицинске сврхе у Србији, нарочито у светлу случаја мале Анастасије Трајковић  (9), оболеле од рака, Канађанин Рик Симпсон (65) у интервјуу “Нашим новинама” открива како је посатао највећи планетарни заговорник тезе да је канабис лек, а не дрога.

Овај насмејани и енергични старина, самоуки лекар и фармацеут, пре неколико година се излечио од терминалног рака коже, након што су га лекари и званична медицина отписали.

Једини препарат који је користио било је уље канабиса. Кад је покушао лекаре и државу да убеди у његово позитивно дејство, наишао је на зид. То га, међутим, није обесхрабрило, наставио је да сади и производи уље и да га бесплатно дели онима који су му се обраћали за помоћ.

Неколико пута је хапшен, одузимали су му уље, чупали биљке, али он није одустајао. Данас путује по свету, шири своју идеју, а живи од пензије, продаје књига и држи предавања.

Foto: AP/Tanjug


Фото: АП/Танјуг

Зашто никада нисте продали ниједну бочицу уља канабиса?

- Баш зато да нико не би могао да каже како све ово радим због новца. Већ годинама путујем по свету с једном мисијом, да људима објасним какве су и колике добробити ове биљке. А верујте да ја најбоље знам. Био сам на ивици, планирао самоубиство, а онда сам открио лек. Не у скупим препаратима које су ми прописивали лекари, него у сопственом дворишту.

Како се то десило?

- Године 1997. поправљао сам бојлер, пао и зарадио стравичне повреде главе.Лекари су рекли да имам посткомоцијски синдром, нешто као константни потрес мозга. Добио сам пилуле од којих ми је било само горе и горе, а у глави ми је звонило нон-стоп. Хтео сам да се убијем, а лекари су слегали раменима. Чуо сам за уље од канабиса, али ме је било страх, признајем. Никад пре тога нисам попушио џоинт, нисам знао шта ме чека, али нисам више могао да чекам. Почео сам сваке вечери да узимам помало. Ефекти су уследили брзо и били су невероватни: звоњава у глави је престала, почео сам нормално да спавам, чак ми се повукао артритис у коленима – присећа се Симпсон.

Foto: AP/Tanjug

 

 


Фото: АП/Танјуг

 

Међутим, после неколико година, појавио се нови проблем. Случајно је раздерао младеж  крај десног ока, а у болници су констатовали да је оболео од рака коже.

Сетио сам се тад неке емисија коју сам у младости слушао на локалној радио-станици. Водитељи су подсмешљиво причали о резултатима истраживања универзитета у Вирџинији, где су тврдили да канабис лечи канцер. ОК, помислио сам, немам куд, што не бих поново покушао? Стављао сам уље на фластере које сам лепио на малигне младеже на врату и поред ока. Држао сам их тако четири дана и запрепастио се кад сам их скинуо. Кожа је била чиста, ни трага од младежа. Повукли су се и више се нису вратили, као ни рак.

Занимљиво је да лекари нису хтели да му пропишу уље од канабиса као терапију, иако је у Канади тада постојао експериментални програм за лечење марихуаном.

- Доктори су рекли да моја болест тиме не може да се излечи. Чврсто сам одлучио да почнем да производим уље и да га делим оболелима. Био сам свој први пацијент, а досад сам излечио више од 5.000 људи. Свако на тај начин може да помогне себи, али моћници не желе да то знате. Наш проблем су корумпиране владе и незасите фармацеутске компаније које свесно спречавају људе да користе нешто што је сваком доступно, јер су свесни да ће тако изгубити профит.

Foto: AP/Tanjug


Фото: АП/Танјуг

У Канади је то покушао да објасни политичким партијама, министрима здравства, удружењима за борбу против рака, али узалуд.

Фармацеутски лобији дају велики новац да би спречили да истина изађе на видело. Они праве лекове на којима згрћу милионе, али марихуану не желе да тестирају. Зашто? Зато што биљку не могу да патентирају, не могу да је заштите као свој производ. Ово уље ће их избацити из бизниса и они то знају, зато се и боре. Законодавство широм света је такође у служби крупног капитала.

Фармацеутске компаније су и вас покушале да врбују?

Звали су ме разни, једни су ми понудили милион долара да им помогнем да направе замену за уље, која би могла легално да се продаје. Рекао сам им да иду дођавола, ја не сарађујем. Питао сам их: “Зашто бисте правили замену ако имате праву ствар?!” Нису знали да ми одговоре. Ова медицина припада свим људима. Свако може да га направи, то је као кад кувате кафу. Зашто бисте плаћали скупе лекове? Или га набављали на црном тржишту, где се за велике новце продаје лош квалитет.

Foto: AP/Tanjug

Фото: АП/Танјуг

Према вашим искуствима, шта све може да лечи уље од канабиса?

Оно о чему могу да посведочим јесте да лечи тешка малигна обољења, леукемију, реуматоидни артритис, дијабетес (лечио сам људе који после шест недеља више нису имали потребе за инсулином, а поново су јели шта су хтели), астму, инфекције, упале, опекотине, хронични бол, псоријазу, чиреве, младеже, брадавице и сличне проблеме. Од стручних људи којима верујем сазнао сам да помаже при лечењу анксиозности, депресије, мултипле склерозе, регулације крвног притиска… Али, осим што можемо да се лечимо, од ове биљке можемо да обучемо сиромашне, нахранимо гладне, направимо аутомобиле, решимо енергетску кризу… Ово није моја празна прича, о свему постоје истраживања.

(Telegraf.rs)

 

Poslednji put izmenjenoсубота, 05 април 2014 22:15
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING