Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Prev Next

Светогорски старац Рафаил Берестов: Обраћање архијерејима Руске Православне Заграничне Цркве

Светогорски старац Рафаил Берестов: Обраћање архијерејима Руске Православне Заграничне Цркве

Многоуважени и драги Архипастири Руске Православне Заграничне Цркве, присаједињени Московској Патријаршији,

 Обраћа вам се, с љубављу и надом, мали и убоки старац јеросхимонах Рафаил Берестов. До уједињења с Московском Патријаршијом, ви сте били енергични, животни и ревносни Архипастири. Још 1938. године, на Архијерејском Сабору, упозорили сте и забранили чедима РПЗЦ да учествују у екуменистичком покрету:

„Православни хришћани морају имати свест о томе да је Света Васељенска Православна Црква једна и јединствена Црква Христова. Због тога Православна Руска Загранична Црква забрањује својим чедима да учествују у екуменистичком покрету, који се гради на принципима равноправности свих хришћанских религија и конфесија“ (Резолуција од 16/29. августа 1938. године).

А на Архијерејском сабору 1983. године, анатемисали сте екуменизам као јерес:

„Онима који Цркву Христову нападају мудровањем да је она подељена на такозване гране које се разликују учењем и начином живота, и онима који тврде да Црква не постоји на видљив начин, него ће настати у будућности кад се све гране или секте или чак религије уједине у једно тело, и онима који не разликују истинско свештенство и тајне Цркве од јеретичких, него веле да су крштење и причешће јеретика довољни за њихово спасење, и онима који опште са горепоменутим јеретицима, или помажу или бране њихову нову јерес екуменизма под изговором братске љубави или као пут сједињења одељених Хришћана:АНАТЕМА!“

Ви сте ревносно чували и штитили своју православну паству. Мислио сам да ћете тражити од Московске Патријаршије да Руска Православна Црква иступи из „Светског савета цркава“,  и да ћете се тек тада поново ујединити.

То је оно што сам у писму и искао од вашег првојерарха митрополита Лава. Дали су вам лажно обећање, у које сте поверовали, и поново се ујединили не сачекавши прекидање екуменистичких активности Московске патријаршије и њеног чланства у „ССЦ-у“.

Мислио сам: но добро, у нашу Цркву улазе ревносни Архипастири из Руске Заграничне Цркве, и они ће утицати на наше Архијереје. Али, шта ја видим?! Наши Архипастири издајнички ћуте! И ви, такође, ћутите?! Али, ћутањем се издаје Бог!

И шта ми видимо на предсаборским саветовањима у Шамбезију (од 10-17. октобра 2015. и од 21-27. јануара 2016)? Патријарси и изабрани Архијереји, скупа с патријархом Кирилом (Гунђајевим), потписали су екуменистички докуменат у коме је, на пример, исказана отворена јерес: >>„Непрестано се молити“ „за сједињење свих“, Православна Црква је свагда водила дијалог са онима који су се више или мање од ње удаљили одвајањем, првенствовала у тражењу путева и средстава за васпостављање јединства оних који верују у Христа, учествовала у екуменистичком покрету од тренутка његовог оснивања и давала свој допринос његовом формирању и даљем развоју<< (види: „Однос Православне Цркве према осталом хришћанском свету“).

Вративши се у Русију, патријарх је с радошћу сазвао ванредни Архијерејски сабор и на њему су од стране свих потписани екуменистички документи и озакоњена јерес над јересима – екуменизам.

То је трагедија, Архипастири! Где су ревносни загранични Архипастири Руске Православне Цркве? То је изневеравање Православља! Ја вас позивам, некада ревносни Архипастири Руског Православног Заграничја: покајте се зато што се скаменили страха ради јудејскога, исправите се и узревнујте за Цркву Христову!

Сви ми – монаси, православни свештеници и мирјани, молимо се Богу да Господ Исус Христос подигне борце за Православље. Ви – Архипастири, носите на себи апостолску благодат. Будите Апостоли, а не кнезови! А сви ми – православни хришћани, бићемо у окриљу Свете Православне Цркве, којој, у сваком случају, ни врата ада неће одолети (ср. Мт. 16,18), и бићемо верни Господу Исусу Христу!

Проси Ваше благослове и молитве,

грешни јеросхимонах Рафаил (Берестов)

29. јануара / 11. фебруара 2016. године

На Света Три Јерарха - Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоустог

Извор: „odigitria.by“

Превод и приређивање: „Борба за веру“

http://borbazaveru.info

Poslednji put izmenjenoуторак, 16 фебруар 2016 22:19
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING