Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Prev Next

Саша Пјевовић: Послати да служе

Интелект, школа, дугогодишња пракса, односно минули рад у одређеним областима се једноставно не користе у служби Државе већ искључиво за партијску самопромоцију („…са нама су ти и ти- проф. др. мр…“) те исте користе искључиво као украсан папир, не би ли се „производ“ сакрио, улепшао. Има квази-интелектуалаца који се воде нагоном за голо преживљавање те своје Име (које представља осведочено знање и искуство – уз апсолутно одсуство морала ) подају у службу квислиншке Владе. Нагледали смо се политичкој сцени Србије те „интелектуалне проституције“. Влада право предности послушништву. Негативна селекција и рат до истребљења елементарне културе, части, свести и здравог разума.

 

Први потпреседник Владе Александар Вучић изјављује:

„Боље страни експерти но приучени партијски кадар“

Из изјава човека који је (на покраденим, нерегуларним, нерасветљеним) изборима кандидовао своју политику и свој партијски кадар за избављење Србије)

1. Ова порука важи само (и искључиво) за гласаче СНС-а а не и за Брисел, Вашингтон, Берлин, Загреб, Сарајево…

2. СНС има само приучен кадар

При СНС-у је постојао Савет за науку са око 50 научних радника, проф. Универзитета, доктора, магостара које су они сами из врха СНС-а одбили од себе, угасили Савет и људе одстранили. Др Драган Петровић је у једном тексту одлично констатовао:

„Зашто се из Председништва не користе врхунски еконимисти попут проф.др. Бојана Димитријевића, бившег министра, који тек сад пуни 50 година а има огромног политичког, државног и научног искуства, где је проф. Др. Миљенко Џелатовић врхунски економиста, др. Бингулац и други… – Наравно све су ово патриоте и анти-неолиберали, а такви немају шта да траже у Америчко-Немачком пројекту „Вучићева Србија“

3. Бављење политиком, примена знања и искуства у циљу напретка домовине – само и искључиво путем партија

Управо је то (пост)стаљинистичко устаљено правило довела Србију овде где јесте. Интелект, школа, дугогодишња пракса, односно минули рад у одређеним областима се једноставно не користе у служби Државе већ искључиво за партијску самопромоцију („…са нама су ти и ти- проф. др. мр…“) те исте користе искључиво као украсан папир, не би ли се „производ“ сакрио, улепшао. Има квази-интелектуалаца који се воде нагоном за голо преживљавање те своје Име (које представља осведочено знање и искуство – уз апсолутно одсуство морала ) подају у службу квислиншке Владе. Нагледали смо се политичкој сцени Србије те „интелектуалне проституције“. Влада право предности послушништву. Негативна селекција и рат до истребљења елементарне културе, части, свести и здравог разума.

Један од првих који је увидео да су партије део проблема а не решења, је Владимир Путин. У лето 2011 године изашао је са отвореним позивом да се оформи „НАРОДНИ ФРОНТ“ свестан да једна партија нема капацитета да Русију поведе брже и даље на путу опоравка и јачања до поновног устоличења на трон светске велесиле.

Партијски подељена или маргинализована интелектуалну елита ( чим је Вучић не види у Србији – мора да је нема!?) би тако дошла до изражаја и уједињена ставила у службу отаџбине. Епилог видимо. Русија данас. А Србија?

4. Ако није у СНС-у, онда и не постоји!

Логика ппв Александра Вучића је веома занимљива и изгледа од прилике овако:

„Да Србија има интелектуалну елиту, иста би била довољно паметна да следи мој пут, односно, пут и политику СНС-а, са одушевљењем би похрлила у локални одбор „напредњака“ ради издавања партијске књижице (већи ред но за издавање ЛК и пасоша), ставила се у службу самопромоције мене као Цезара (тачније Калигулиног коња). Пошто таквих има мало, или ни мало – закључак је да ова земља нема капацитет да изнедри довољно мудру и способну главу да нас спаси пропасти! Зато сам се окренуо западним партнерима.“

Пардон, има али тај мудрац мора да буде стипендиста „Стејт Дипартмента“!

Добро нам дошао Лазаре Крстићу. С’ обзиром да Америка, односно „State Department“ креира и дистрибуира проверене Србе родољубе (као што рече онај убоги Тадић:

„про-србе“), верујемо да ћеш се борити за српске интесе, против устаљене пљачкашке политике банака, ММФ-а и осталих „пријатеља“ овог народа!

Доминика Строс Кана заиста не треба коментарисати – све је јасно.

Ако је најјача аргументација актуелних узурпатора власти компарација са трансферима у фудбалу, не треба нам нека посебна ментална гимнастика да видимо какви нас људи воде и где нас то воде.

Ма колико то шаљиво звучало, изгледа да нам се „Allex“ заиста уморио од силног посредовања у служби Империје. Виде газде да овај народ и даље ћути и трпи, те му рекоше да се одмори и лепо (уместо посредовања) на министарска места једноставно постави странце. Шала или не, не верујем да би икога ускоро изненадио и овај састав:

За министра војног Веслија Кларка, канцеларија за Космет – Ангелу Меркел ( кад јој истекну сви мандати), министра спољњих послова – Тони Блера, Министра унутрашњих послова – Хавијера Солану, Министарство за културу и спорт – познатог хрватског глазбеника Томсона…

Често користимо речи и појмове а заборављамо им изворно значење.

Рецимо „Посланик“ и „Министар“. Ко су, коме служе и коме полажу рачун?

Посланик – онај који је послат од стране народа за у Скупштини заступа интересен народа који га је изабрао (а не партије).

Министар (од лат. Minister) што значи – слуга . Чији слуга? Народни, народу у земљи у којој службује (а не окупатору).

И тако, „пси лају – каравани пролазе..“

Не споримо се ми овде око тога да ли су послати и да ли су слуге.

Слуге су послате да раде, на жалост, не у корист Србије и овог народа.

Наш народ каже: „Могу како хоће, и колико хоће но не и докле хоће!“

Дакле, једно је јасно, само од свих нас зависи одговор на питање „ДОКЛЕ?“

srpskikulturniklub.com

 

Poslednji put izmenjenoсубота, 07 септембар 2013 18:04
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING