Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Prev Next

Светозар Радишић : Одбрана здравог разума

Светозар Радишић : Одбрана здравог разума

Да ли је српска администрација свесна да јој држава не функционише, пре свега стога што није заснована на теорији организације?

 

Или нас неће бити“ о заштитним механизмима државе

Изузетно је важно да се никад не руши претходна грађевина из темеља, него да се уоче све вредности претходне организације и на њима догради нова, савременија и функционалнија, констатује пуковник Светозар Радишић у свом публицистичком делу под насловом „…Или нас неће бити“. Таблоид у неколико наставака објављује најинтересантније делове из књиге у којој је аутор истраживао све познате облике разарања државе (између осталог и на примеру Србије), са посебним освртом на заштитне механизме, у околностима убијања суверенитета у земљама такозваног трећег света…

Да ли је српска администрација свесна да јој држава не функционише, пре свега стога што није заснована на теорији организације? Могу, на пример, да позову Исака Адижеса да дијагностикује стање српске државе и парламента и сугерише мере оздрављења. Зар није чудно да у Србији не постоји ниједна српска институција, са Српском академијом наука, која би требало да се понаша српски и решава српске проблеме? Када би се примениле методе вишекритеријумског програмирања у кадровској области, из власти би могла да се издвоји и уклони препозната „кадровска скрама и шљака“, а многе институције би се попуниле умнијим и квалификованијим људима.

Уосталом, чувени Јеврејин енглески лорд Дизраели Биконсфилд (1804-1881) рекао је једном приликом да светом не владају личности које стоје на челу држава и влада, него тајна друштва. Нагласио је да та тајна друштва не владају непосредно, него кроз просвету – они васпитавају водеће кругове сваког народа тако да сви они воде свој народ у (не)извесном правцу, често мислећи да на тај начин испуњавају дужност према отаџбини. По чему се са српског становишта разликују Јосип Броз, Слободан Милошевић, Војислав Коштуница, Борис Тадић?

Сви су сарађивали са „великим братом“ и непрестано губили српску територију, српски народ, српски језик, српску културу, српску религију. Шта су они за Србе постигли? Успели су да Србе на Западу зову дводимензионалним и геноцидним бићима.

Србија живи под парадоксом. Народ који је изнедрио Петра Петровића Његоша, Николаја Велимировића, Јустина Поповића, оца Тадеја Штрабуловића, има изванредну основу за самоосвешћење и да буде за углед онима који желе да усаврше своје душе, а несрећу да га воде властодршци којима се не може утврдити каквог су кова.

Систем америчког заглупљивања

Шта се учи на Западу, јасно је из анкета…Није нимало важно то што амерички потпредседници не знају да је Бетовен умро и да није црнац, или да Црногорци и Бошњаци говоре српским језиком. Такође није важно ни то што су деца из Србије побеђивала на такмичењима из шаха, информатике, физике, хемије, математике, јер ће „српске“ продане душе добар школски систем (који је требало само осавременити и садржајно освежити) заменити са „болоњским“ и радити на даљем затупљивању свога народа, при том и на даљем спољном и унутрашњем „одливу мозгова“, што је и основна сврха прихватања „Болоњске декларације“.

Будући да Србија нема институцију за бригу о даровитој деци која се школују на Западу, природно је што нико није захтевао да се та деца кад-тад врате у отаџбину. Јасно је да Србија без те деце губи сваку наду да ће ускоро стати на своје ноге, ојачане снажном привредом. Небрига државне администрације за младе генерације које неповратно напуштају домовину и отаџбину није само сарадња са тренутним окупаторима, него и неопростив грех према свим душама које су страдале кроз историју за српске идеале.

Зато Срби не треба да се чуде што су деструктивци окупирали Србију, а од њеног најјужнијег дела направили басен у којем плива „апсолутно зло“. Косово и Метохију су заузели инструменти „великог брата“, не само из жеље да контролишу сваку тачку на планети, него и због своје материјалне похлепе и потребе да подижу народима адреналин и шире страх у својим нацијама и у свету. На југу Србије нашли су погодно тло за путеве дроге, купопродају белог робља, стална крвопролића, део пакла на Земљи. То су направили на још најмање 35 места широм Земљине кугле…

Ни војска у Србији није ништа избегла. Марионете „великог брата“ довеле су је на ниво противпожарне организације, с надом народа да поседује бар тај ниво, будући да су противпожарне јединице потпуно спремне и обучене, хитре, племените, достојанствене и одважне. Наравно, свима је јасно да та војска није била српска од краја Првог светског рата. Догађало се и до сада да начелник генералштаба не буде баш најбољи међу најбољима, али први пут у историји српске војске он мање зна од преко стотину генерала које је српска власт веома младе удаљила с дужности, не због неспособности већ због искуства у ратовима. (Уз такав коментар треба напоменути да Сједињене Државе у својим редовима имају официре и генерале који преко 25 година прелазе с ратишта на ратиште и потом се враћају кући у заслужени кућни мир.)

Посебан проблем је незнање. Када су министар иностраних послова и министар одбране марионетске личности, онда је логично да раде за свог господара. Они у тзв. демократској, плаво-жутој варијанти, преко Брисела, Лондона и мистериозног Охаја отворено раде за администрацију Сједињених Држава. Зато се и догодило да Србија (демократски: без знања народа и сагласности Скупштине) не зна да ли снабдева оружјем Грузију.
Српске дипломате делују неубедљиво на руске оптужбе. Јасно је само једно: Срби би у том случају учинили два зла. Прво, наоружавали би земљу која је инструмент Сједињених Држава за војно опкољавање Русије. Друго, грузијско оружје би се могло искористити против словенског, братског, руског народа, на који Срби рачунају у случају већих недаћа.

Очигледно је да се демократска (проамеричка, марионетска) власт, чији су министри одбране школовани на Западу, поиграва с организацијама које чине српску државу. То значи да најодговорнијима у администрацији није стало да Србија има неопходне институције с најквалитетнијим и најбоље распоређеним кадровима. Посматрано са аспекта теорије организације сасвим је извесна опасност да недовољно способни кадрови предлажу субоптималне одлуке и да ће се Србија поново, по ко зна који пут, изложити непотребним изазовима и опасностима.

Опредељење српске администрације за сарадњу са САД, Охајом и НАТО алијансом значи деобу њихове судбине, а сасвим је сигурно да је њихова будућност све неизвеснија. Најважније је што су Срби и даље званично непријатељи САД и што се Сједињене Државе према Србима понашају искрено и истински непријатељски. С друге стране, треба ли понављати ко и зашто све прети Сједињеним Државама. Немају ли Срби сасвим довољан број својих проблема?

Зар није неумесно Србима само поменути Охајо и чији је НАТО (да је реч о приватној војсци „великог брата“, а да је „велики брат“ при крају своје планетарне мисије)? Срби ће се, по свему судећи, према одлукама глобалиста, ускоро још једном бити тамо где се највише гине, а мало је шанси да мамонизоване „српске“ вође ускоро умно прогледају.

С друге стране, баш зато што не постоје институције за квалитетну одбрану Србије, у њој је присутан прикривени грађански рат – природан за грађанску државу. Медијски рат између тзв. две Србије, између националиста и наднационалиста (глобалисти) за сада губе националисти, јер немају своје медије и школе. Право Србима да се појаве у средствима јавног информисања ускратила је илуминатска, вавилонска, друидска и лихварска, антинационална политика. Она у Србији траје од Другог светског рата, ако не и одраније, када су Хирамови „слободни зидари“ преузели крунску власт и обележили је симболом Хоруса.

Нема демократије у хаосу

Савремени „говор мржње“ само је део медијског, информационог рата, пренесен у неке од институција система: у скупштину, правни систем и на факултете. Постојање „говора мржње“ показатељ је да „Илуминати“ још нису потпуно овладали Србијом, баш као што је агресија на СРЈ била знак да нису успели да освоје Србију неоружаним облицима агресије и „уградњом“ својих кадрова. Уколико овладају Србијом, Срби неће имати право медијског гласа ни у провинцији, а „невладине организације“ ће још смелије оргијати, тврдећи да су коначно поразиле или припитомиле „геноцидни народ“.

С друге стране, после дизања тзв. гвоздене завесе (18. јануара 1989. године) и у „источном лагеру“ успостављен је објективнији однос према науци, што је условило промене у организовању компонената државе. Новим истраживањима и примени организационих наука, које обухватају и припрему за одбрану земље, погодовало је прихватање ставова да је неопходна деполитизација науке.

Јасно је да је излаз у научном приступу животу и раду, бољој организацији и објективизацији друштвених процеса. Примена операционих истраживања после деидеологизације и деполитизације оружаних снага посебно је видљива у пројектима у којима је из политичких разлога стварана збрка појмова.

У уређеном систему лако се уочава свака неправилност, посебно нова, и нарочито одступање система од линије циља. Систем реагује одмах – аутоматски – и отклања искрсле препреке и савладава отпоре. Никако не може да се догоди да се неправилности умноже и таложе, односно да је за отклањање актуелна више од једне.

Тамо где се не зна одакле почети с уређивањем система у питању је хаос. Искуства потврђују да је у хаосу демократија недопустива, јер подстрекава анархију, а у уређеном систему не постоји, будући да се подразумева да је све правовремено програмирано и да нема места, времена ни начина за промену ритма рада. Зато резултати истраживања борбене готовости у ЈНА показују колико је била раздешена СФРЈ и њена војска. Закључци проистекли из наведених истраживања гласе овако:

1) Руковођење као врста надрада (метарада) није елемент радног процеса нити његовог стања, али то не значи да га не треба вредновати. Напротив, оно прожима сва подручја рада, те је одређивање његове стварне вредности у свим институцијама могуће (вредновањем матричног односа руковођења с кључним подручјима рада), а у Војсци скоро на исти начин у јединицама и установама.

2) Осим борбене готовости (која се односи на оружану борбу – напад и одбрану), постоје бројне друге готовости које се односе на цивилно становништво (приправности, припреме), одређене различитим циљем и временским и просторним специфичностима. Оне треба да се посебно спецификују, а заслужују сличан статус као и припрема за рат. Успешна мобилизација, у било којој сфери, захтева ангажовање свих субјеката и средстава. Зато је потребно да се та врста припремљености посебно вреднује.

3) Стање информацијског система постоји у свим сегментима живота и рада друштвене заједнице. Треба га оцењивати, ради тога што се његовим побољшавањем унапређује организација и процес рада у њој, а посебно се доприноси ефективности у процесу доношења одлуке.

4) Стање материјалних средстава производ је позадинског рада, такозваног „позадинског обезбеђења“, односно логистике. Оно значајно утиче на достигнути степен припреме за све врсте деловања и припремљености за одбрану државе.

На основу свега што је познато, после свега што се догодило Србији и Србима, јасно је да витална угроженост може да се превазиђе само оптималном организацијом државе, прикупљањем свих умних капацитета, најбољим организацијским решењима, проистеклим из савремене науке, система образовања и беспрекорне кадровске политике.

Србију треба водити

Теорија организације и стварање „критичне масе памети“ пружају још једну шансу за опстанак посрнулом српском народу. Када је нека држава толико разнешена као Србија, после два светска рата, после владавине интернационалаца, агресије НАТО и сталног надзора савремених трилатералних окупатора – једини излаз је њено подешавање од основе.

Прво се мора установити стварно стање, објективним проценама и оценама. Затим се мора створити кибернетски модел с повратном спрегом. Када се установи излаз из система, а то су постигнута остварења, односно стварно стање, онда је могуће изменом улаза у систем (држава) утицати на процесе у подручјима рада и стално мењати стање.

Повратну спрегу чине управни органи који стално надзиру излаз, улаз и процес у којем се стварају нове вредности. То је начин да Србија из дана у дан напредује, све остало је поигравање са судбином српског народа и његове државе. Дакле, да би се изашло из хаоса и ушло у уређени систем, потребна је велика одговорност и много одрицања, а томе ће се увек супротстављати они који су постали имућни „ловом у мутном“ у раздешеном систему и они којима су страдање и осиромашавање Срба остварена намера и жељени циљ.

За управљање државом потребна су само три услова: један паметан човек на кључној позицији, „мозак организације“ (сачињен од најумнијих људи из те државе) и познавање метода за управљање процесима у аутопоиетској организацији.

У наведеним условима јасно је да Србија припада кругу држава које су изложене неоружаним облицима агресије, прикривеним и отвореним притисцима, ради уништавања „шизматске“ православне идеје, по истој шеми по којој је уништен протестантизам.

Стога није реално да се очекује да ће „велики брат“ дозволити регенерацију српске државе, поготово што на српску власт утиче преко масона високог ранга, што је у њу на кључна места уградио своје чланове, или их је наменски регрутовао из српске власти ради остварења луциферске, папске, унијатске замисли. То су основни разлози због којих је важно да се схвати да постоје начини да се опораве Срби и Србија када се за то стекну услови. Важно је и то да ће услови за опоравак ускоро наступити и да је потребно бити спреман за њих. Освешћивање људи на целој планети је у току и убрзано, а подстакнуто је суровом истином да је све више гладних уста и све више грамзивих зеленаша – лихвара.

Луцифер и његова политичка елита

„Мозак организације“ (скуп најумнијих људи) неопходан је држави каква је Србија најпре због убрзаног нестанка Срба, губљења територија и слободе, што је условљено вековним религијским процесима независним од „српског питања“. Тај тим треба да предлаже оптимална решења после одгонетања главних светских енигми. На пример, треба открити истину – ко је у праву од бројних тумача Бога. На светској сцени су научници попут Мирољуба Петровића и Валтера Фајта који сматрају да је Библија истинита и да ће се и будући процеси догађати тачно по пророчанствима наведеним у Библији. При томе Мирољуб Петровић сматра да треба каменовати све који су блудни и на друге начине неморални, а Валтер Фајт да ће се Исус Христос ускоро поново појавити, будући да су на сцени већ бројни лажни богови и лажни пророци предвиђени у Књизи еволуције, Јовановом откровењу и казивањима пророка Данила. Не треба заборавити зилоте, који шибају себе и потчињене монахе за грешне речи и помисли, и шиитске и сунитске фанатике, који се ударају по глави оштрим мачетама идући у протестним поворкама обливени крвљу.

Занимљиво је да је јужноафрички зоолог Валтер Фајт на свом предавању у Подгорици набројао најутицајније лажне богове и пророке. Међу њих је сврстао: римског папу, аватара Мехера Бабу, Багван Шри Раџниша, Рускињу Марију Деви Христос, Џима Џонса, Далај Ламу, оснивача покрета „Хари Кришна“ А. Ц. Бактиведанту Свами Прабхупаду, Свами Дхирендру, Махариши Махеш Јогија, Бахвана Шри Сатја Саи Бабу (свемоћног бога), Абдула Баху, Мери Бејкер Еди, Мормоне…

С друге стране су они који тврде да је Библија фалсификована 325. године и да је то учинио римски цар Константин, који је у међувремену постао светац, да се оригинал Библије налази у Ватикану и да није познато колико је јеванђеља постојало, а колико уништено!

Какве то везе има са Србијом? Велике. Србија треба да уђе у Европску унију за коју је доказано да је воде луциферијанац римски папа и масони 33 степена, који себе и своје просторије обележавају вавилонским симболима и заседају у објекту који је изграђен по угледу на Вавилонску кулу.

Можда је важно да се нагласи да на себи носе и паганске симболе посвећене богу Митри, Озирису и богу Сунца. На пример, Медлин Олбрајт и Хилари Клинтон носе брошеве са змајевима, змијама и шкорпијама на пауковој мрежи, а сви службеници „великог брата“ при доласку у Србију поздрављају се са српским владарима тако да упућују масонској јавности њима познате сигнале.

Најумнији Срби када се окупе у „мозгу организације“ требало би да узму све наведено у обзир и предложе владарима са ким да сарађују и како да се понашају. Осим што је неопходно да познају најопштије религијске процесе и технолошке мегатенденције, људи из „труста мозгова“ треба да познају све најзначајније протоколе, владаре из сенке, масонерију свих нивоа, планове мултинационалних корпорација, стратегије великих сила, стратегије суседних држава, националне катехизисе…

Важно је да се зна ко је све из српске власти масон, којој ложи припада и на ком је нивоу, будући да многи српски масони на високим положајима у друштву не знају за кога раде, ко су им претпостављени и коју идеју спроводе у дело, јер Хирамови следбеници углавном следе симболе Хоруса и гледају према врху зарубљене пирамиде. Како српски масони већином припадају „плавим ложама“ првог до трећег степена, јасно је колика им је моћ, јер је испод њих један до два нивоа, а изнад најмање 30 нивоа.

Можда ће већ следећа генерација имати прилику да искористи слабости језуита, који су планирали три светска рата не би ли уклонили неистомишљенике, као што су Срби, Курди, Ирачани, Сомалијци, Авганистанци…
Сигурно је да ће се промена догодити муњевито, скоро тренутно, по истом закону по којем се обавља намагнетисање металних предмета, без обзира што следбеници вавилонаца настоје да из Стразбура контролишу сваког појединца и његов ум.

„Нови светски поредак“ и технолошки наметнуто енергетско умрежавање људи омогућавају двосмерност саобраћаја, али и биофозичког поништавања. Неизбежна повезаност људи разлог је што ће се догодити имплозија нове вавилонске тврђаве. Крах вавилонске мисије изазваће неминовност да „велики брат“ у своја њедра прими свој главни симбол „змију која гута реп“. Реч је о интелектуалцима типа Џефа Велса и Доналда Шепарда, који су схватили све процесе, али немају избора: морају да уђу у нови Вавилон. С друге стране, немају избора ни финансијски магнати. На располагању су им само они које су стварали у својим школама. Тако се змија „самогута“, а поредак урушава.

Предложени метод за обнављање државе из темеља налаже да се у историјске уџбенике потисну сви симболи посвећени богу Сунца и осталим староегипатским божанствима, а стваралаштво ће бити обогаћено новим симболима, који проистичу из божанствене природе продуховљеног „златног пресека“ и Фибоначијевог низа.
Уосталом, питање је дана када ће се сазнати потиснута истина: које су догме искривљене, шта значи то да постоји разум ћелије, откуд човеку пет чаробних речи које почињу у свим језицима на исто слово, као што су: инстинкт, интуиција (припадају души и емоцијама), имагинација (спаја свест и подсвест, односно душу и разум), идеја и интелект (припадају разуму).

Министри дилетанти

Никада Србија није имала толико узастопних министара одбране без довољног одбрамбеног образовања. Предугачак је списак оних који формално и суштински знају више о одбрани, стратегијама и војним доктринама од министара одбране постављених на те дужности после 5. октобра 2000. године.

Tabloid

 

Poslednji put izmenjenoсубота, 07 септембар 2013 13:43
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING