Menu
Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митровић

Професор др Божидар Митро...

Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Prev Next

Зидање Скадра

Зидање Скадра

Јасно је да је Вучић тамо ишао да тамошњим Србима одрецитује песму ,,Зидање Скадра''!
И ред је да бар неко личи на Гојка Мрњавчевића.

 

Јасно је да је Вучић тамо ишао да тамошњим Србима одрецитује песму ,,Зидање Скадра''!
И ред је да бар неко личи на Гојка Мрњавчевића.

Ако још није јасно шта је то Вучић желео да каже Србима на Косову, треба отворити књиге староставне, и све ће се само показати. Не морају уопште да се тумаче параграфи, нити да се позивају правни стручњаци.

Кад се све лепо развије оно што је вишеструко увијено у обланде, јасно је као дан да је Вучић тамо ишао да тамошњим Србима немушто одрецитује песму ,,Зидање Скадра''! Зашто немушто? Па зато што је било незгодно да се све отворено каже, односно требало је и да неко испадне племенит, да, бар колико толико, личи на Гојка Мрњавчевића: ,,Имао сам од злата јабуку, па ми данас паде у Бојану'''.

Да би се град Скадар, држава Србија, подигла, ,,кренула напред'', ,,почела да живи нормално'', ,,постигла европске стандарде'' да би ,,страни инвеститори улагали у њу'', она мора да буде стабилна држава, мирна, да негује ,,добросуседске односе'' са свима, понајпре са Косовом, тј. са Шиптарима, хоћу рећи ,,са Приштином''.

А све то уопште не би требало да буде тешко, сад кад је откривена формула о уважавању ,,реалности''.

Међутим, ето, к'о за баксуз, нађоше се неке ,,усијане главе'', Срби ,,са севера'', који уопште не маре за ,,реалност'', него би гле, и они хтели у Србију...

Па, чекај - где онда да поставимо границу, мислим ту административну линију - таман посла да је то права граница - али опет, где да је поставимо? Где смемо да је померамо ка југу, мислим, Шиптари могу да се баш пуно наљуте и онда... све те инвестиције, тај страни капитал... далеко било, не смемо ни да помислимо... Не, нема другог начина него да се граница постави тако да Срби са севера Косова и Метохије припадну Косову (да ли је независно или зависно, није битно). Тако се све фино решава. Јер само у том случају Шиптари ће (ваљда, тако су обећали ови моћни са запада) да буду мирни. Тако је најбоље, то је толико добро, да више од тога, ама баш нико не би могао да извуче (од неприкосновене Европе).

Уосталом, ви Срби, хоћу да кажем ми Срби, најбоље знате како је то кад се зида Скадар – неко мора да буде зазидан... да би се град подигао. Тако је то одувек. Мислим, вила тако захтева, читали сте ваљда песму... А ако је тако, није ли то онда, од вас ,,са севера'' мало себично да не пристанете да будете узидани; за добро ваше Србије и нас - вашег српског народа?... Не верујете Шиптарима? Зашто, па њима је то Европа строго наложила, ништа не брините. Не верујете ни Европи? Е па то нема смисла, сад су нам баш онако страшно чврсто обећали да ће Србију да помогну више и од Грка и од Бугара и од Румуна. И од Словенаца. Ми Срби смо за Европу увек били нешто посебно; то има само да се слива, видећете, и баш ће вам бити мило... Како да видите? Па ми смо се договорили са Тачијем да вам на том зиду којим будете зазидани, остави ,,прозоре''... онако као младој Гојковици. Па шта да радимо, нисмо ми криви, знате да све тако пише у песми.

Пише, пише, много тога пише у тим књигама староставним.

Д.Б.Лазар

Poslednji put izmenjenoпонедељак, 27 јануар 2014 18:47
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING