Menu
Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ?

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ…

Времена су уистину тешка,...

666

666

Чудан, али врло јасан зна...

Prev Next

ЗАУСТАВИМО РАЗАРАЊЕ СРБСКЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ!

Уобичајено комунистичко-демократско уништавање србског села и обезвређивање рада србског сељака, под актуелним антинародним режимом достиже свој врхунац, те се може рећи да је стање у србској пољопривреди горе него икада!

 

Уобичајено комунистичко-демократско уништавање србског села и обезвређивање рада србског сељака, под актуелним антинародним режимом достиже свој врхунац, те се може рећи да је стање у србској пољопривреди горе него икада!

Иако су се услед рекордног рода пшенице од 5–5,5 тона по хектару, пољопривредници понадали успешној години у аграрном сектору, антисрбски режим Вучић – Дачић – Николић – Динкић, и ове сезоне доводи србску пољопри-вреду на руб пропасти. Наиме, откупна цена пшенице за ову годину износи од 16 до 18 динара за килограм, а сељаку је потребно минимум 25 до 30 динара за килограм пшенице да би покрио своје трошкове и имао колику-толику зараду. Да напоменемо да је прошлогодишња откупна цена ове културе износила око 25 динара за килограм, али су трошкови услед поскупљења семена, ђубрива и горива већи за око 30 одсто.

Да читава ствар буде гора, подстицајна средства за ову годи-ну нису исплаћена до данас. Није исплаћена законска субве-нција од 6.000 дин по хектару, регрес за гориво за пролећну сетву, као и део субвенција из 2012. године. Новим предло-женим ребалансом буџета очекују се још мања финансирања пољопривреде.

Треба напоменути и то да држава уопште није откупљивала пшеницу за робне резерве, а чиме је требало да постави исплативу цену и подстакне откупљиваче да по њој плаћају сељацима. Није тешко претпоставити да властодржци имају договор са разним својим финансијерима који држе моно-пол у трговини житарицама, да истима буде обезбеђена пше-ница по мизерној цени, коју би они после продали у Србији по вишеструко већој цени, или пак извезли у иностранство (што се већ и ради, јер се наша пшеница увелико извози).

Такође, иако би требало да цена брашна буде нижа за 40 одсто, треба имати на уму да је жена познатог изрода Чедо-мира Јовановића, власник „Фиделинке“ из Суботице, те је за очекивати да брашно буде и скупље.

И док власт продаје нашу земљу разним странцима, Арапи-ма и Хрватима, наши пољопривредници грцају у проблеми-ма. Стога и стајемо уз оне који хране наш народ, и подржа-вамо их у сваком протесту против паразитске власти која обезвређују њихов труд.

 

Истрајмо у борби за права и интерес србског пољо-привредника, јер се они прожимају и са свеукупним нашим народним интересом!

# СРБСКА АКЦИЈА

# SRB-AKCIJA.ORG

Poslednji put izmenjenoнедеља, 28 JULY 2013 14:09
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING