Menu
Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ?

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ…

Времена су уистину тешка,...

666

666

Чудан, али врло јасан зна...

Prev Next

Србијански глас - Članci poređani po datumu: септембар 2016

Небојша Катић: О лењости народа и стабилним јавним финансијама

Разбијајући окоштале и демодиране демократске принципе по којима грађани оцењују власт а не обрнуто, премијер Србије је, овога пута пред нордијским привредницима, по ко зна који пут јавно критиковао народ.

Opširnije...

Ђорђе Ивковић: ЗЛАТНО ДОБА КЕТМАНА

...Кад су такви вукови
Који се најтеже лове
Какви ли су тек људи
Па и читави народи
А поготову наш
Који се властите крви
Не може надостити
И пре ће нестати
Него се опсетити
Да ће крвав бодеж
Остати 
Једини
Споменик
И крст
Изнад нас. 
(„Бодеж“ - М. Бећковић)Непосредни повод јесте колумна Николе Самарџића „Снага Србије“ у листу „Данас“.

Opširnije...

Један зли - Зли Минхаузен у годинама које нам упропастише леминзи

Појаву новог, рециклираног  Александра  Вучића је луцидни хроничар   Ђорђе Ивковић одмах дефинисао као ,,добитак“  неког злог  Минхаузена , не тако давно смо гледали   ближњег нам Александра Вучића  -  везани за сваку његову реч, пажљиво  (неко и уздасима)  пратили његове крокодилске сузе проливене по скупштинским теписима, био је наш  трибун, добри комшија, навијач,   брат Србин,... Шта се десило? Неко  нам је подметнуо ,,старог“,а КОМПЛЕТНО новог Вучића?!? ,,Ој, ех, ух, ох, ах - животе луталицо“,  изгледа да смо сви  оболели  од Капграсовог  синдрома(?) – стасом, гласом, ликом, напућеним усничицама   исти наш Вучић али није он: НЕКО НАМ ЈЕ УБАЦИО  ЊЕГОВОГ ДВОЈНИКА! Србију али и регион тресе Капгарас синдром? Једино су верници рептилске теорије завере имали рационално објашњење! Змијско-гуштерско избацивање језика ван усне дупље им је био један од доказа, рептили из свемира су нам сместили  ,,Александра Вучића“ хуманоидног рептила да   претвара  грађане Србије у робове и заиста: све више смо били његови РОБОВИ! Свемир нас је напао(?) –  инсајдерски  је имплодирао&окупирао Републику Србију , рептилијанска раса из свемира  убацила је  свог гмизавца Александра Вучића!

Opširnije...

Миодраг Зец: Знање је највреднија роба једне нације

“АКО НЕМАТЕ УРЕЂЕНУ ДРЖАВУ, НЕ МОЖЕТЕ НИКАКО ИМАТИ ЕФИКАСНА ПРЕДУЗЕЋА. ТО СЕ ОВДЕ НЕ СХВАТА. НЕ МОЖЕТЕ ПАЛМЕ САДИТИ НА СЕВЕРНОМ ПОЛУ, ОДНОСНО МОЖЕТЕ, МОЖЕТЕ ИМ ДАВАТИ И СУБВЕНЦИЈЕ, АЛИ ОНЕ НЕЋЕ ПОРАСТИ И НЕЋЕ РОДИТИ. ТАКО, У ДРЖАВИ КОЈА НИЈЕ УРЕЂЕНА, КОЈА НИЈЕ ПРАВНА, СИГУРНА ДРЖАВА, НЕ МОЖЕ ДА УСПЕ НИШТА”

Opširnije...

Др Даница Грујичић: Ако ви не смете, ја ћу говорити уместо вас… (видео)

Е па драги моји пријатељи и колеге ево првог ВИДЕО обраћања или како су ми млади рекли ВЛОГ-а. ВЛОГ ће постојати у зависности од ваше потребе за њим, тако да ћете ми дељењем овог видеа са вашим пријатељима, коментарима и слањем порука ставити до знања да ли желите да наставим даље или не.

Opširnije...

ПРЕПОРОЂЕНИ ИСЛАНД: Отерали ММФ и стране банке, а сада грађанима деле новац!

С маленог Исланда стално долазе вести које остатку света личе на чаробне бајке. Након што је мање од 400 хиљада становника Исланда свргнуло корумпиране политичаре који су упропастили земљу банкарским и берзанским сплеткама, након што су ухапсили и осудили одговорне политичаре, након што су национализовали пропале банке, на ред долази и новчани поклон.

Opširnije...

Биљана Ђоровић: Дејв Хоџис – Алтернативни медији добијају информациони рат

Новинар Биљана Ђоровић је разговарала за „Печат“ са Дејвом Хоџисом (Dave Hodges), аутором изузетно утицајног алтернативног медијског пројекта под називом : „Здрав разум“(Common SenseShow) који прати милионски аудиторијум широм света. Истраживања Дејва Хоџиса покривају читав спектар деловања Новог светског поретка: геополитичка прекрајања, фолс флег тероризам, биотехнолошке, информационе, културолошке, демографске ратове  и контролу ума који потресају планету.

1. Господине Хоџис, Ви сте на челу медија под називом: „Здрав разум“ (Common Sense Show). Веома важан назив данас када су здрав разум и логично размишљање прогнани из система. Молим вас да на почетку нашег разговора представите свој медијски пројекат нашим читаоцима.

Најпре желим да кажем да ми је велика част што ћу бити представљен српској публици, и желим да поздравим све српске пријатеље. Ми имамо заједничког непријатеља и морамо удружити наше напоре  борби против глобалистичке пошасти.

Ја сам професор психологије на колеџу и кошаркашки тренер и ушао сам у медије игром случаја, након што је наша влада односно сенатор Џон Мекејн покушао да украде моје имање и имања десетине мојих суседа у руралној Аризони, око двадесет пет миља северно од Феникса и почео сам да се борим против отимања наше земље. Тим поводом био сам веома често гост у многобројним радијским емисијама и давао сам интервјуе за магазине и часописе. И, пре него што сам схватио шта се догодило, понуђено ми је да водим радијску емисију у месту званом Викенбург (Wickenburg) Аризона. То је било пре десет година. Наравно будући да сам тренер био сам веома често интервјуисан, али никада нисам мислио да ћу заправо бити домаћин једног радио шоу програма и да ћу постати колумниста, али околности у које су нас увели глобалистички банкари који су покушали да нам украду земљу просто ме је угурала, и када сам ушао у тај посао схватио сам колико је корумпиран Амерички политички систем који подсећа више на мафију него на демократски изабрану владу и одлучио сам да наставим да се залажем за различите ствари. Што се тиче назива на који сте и ви обратили пажњу, дуго сам размишљао како да назовем свој шоу. Нисам желео да га назовем „Дејв Хоџис шоу“,желео сам нешто јединствено, и почео сам да размишљам о једном од оснивача наше земље, Томасу Пејну који је увео земљу у револуцију  написавши серију памфлета под називом „Здрав разум“. У тим памфлетима је стално истицао да нема никаквог смисла да једно острво попут Велике Британије влада континентом какав је Америка. Разуме се: нема никаквог смисла ни у томе  да малобројни и веома корумпирани банкари прописују целом свету како да живи. И тако сам одлучио да дам назив свом радијском програму: „Шоу здравог разума“. Нисам ни сањао да ће мој програм доживети овакву популарност и да ће мој сајт посећивати око два милиона људи месечно. Моја публика је сада интернационална и то је показатељ да су људи жељни истине. Они су гладни за истином и уморни од тираније и окрећу се изворима у које имају поверење.

2. Улажете веома много снаге и ероса у трагању за истином. Ваш радијски шоу постигао је велики успех. Од непроцењивог је значаја што алтернативни медији у САД добијају информативни рат против лоботомизирајуће контроле ума и симулакрума који производе мејнстрим медији који су исцрпели човечанство. Да ли већина људи уопште може више да поднеси терор медијске пропаганде и контроле ума који производе мејнстрим медији на чијем је челу неколицина корпорација?

У САД, половина становништва је достигла ниво великог неповерења у мејн стрим медије. Истраживања говоре о 55,60 процената људи који веше не верују мејн стрим медијима. И разлог је заиста веома добар: корпорације и банке су опустошиле САД  и Европу али људи су почели да схватају да је 98 процената наших медија контролисано од стране шест корпорација. Мој радијски програм припада делу од два процента медија које нису под контролом корпорација. Ми апсолутно одбијамо да преносимо рекламе корпорација и оне које се тичу банкарства, јер желимо да останемо независни. Ови медији су толико завладали производњом и контролом информација да људи више немогу да поднесу производњу информација, производњу реалности и кључне тачке тачке у медијском говору. Ја, моји саборци Стив Квејл, Даг Хегман, Алекс Џонс, износимо из петних жила истину  трудећи се из петних жила да продремо до јавности… Не знам да ли је то тако у Србији али европски медији су такође под контролом као и амерички медији. Како то изгледа у Србији?

3. Амерички фонд „ККР инвестмент“, на чијем челу је бивши шеф ЦИА-е генерал Дејвид Петреус, од октобра 2013, ставио је под своју контролу значајан део српских медија „ККР инвестмент“ је прво купио СББ, највећу мрежу кабловске телевизије у Србији, затим су постали већински власници „Гранд продукције“ преко које остварују контролу и над ТВ Прва, основали су ТВ Н1, купили акције интернет портала дневног листа „Блиц“ Медији у Србији се опсежно баве контролом ума и специјалним психолошким операцијама над српском популацијом.

Дејвид Петраус је избачен са позиције директора ЦИА, и сада он контролише вашу земљу као медијски лидер!!!!. То је невероватно. Морам да вам кажем да мој шоу слуша 80 посто Американаца и 20 посто странаца. Американци који ово буду чули о Дејвиду Петреусу заиста ће подићи обрве.

Ситуација је иста као и у Немачкој или Француској контролом.Говорио сам са многим људима из ЕУ и они кажу да су мејн стрим публикације и медији постају у потпуности орвелијанска министарства истине.  И то се дешава и у САД. Један број новинара плаћен је од ЦИА да покривају или не покривају одређене ствари. Очигледно је да се иста ствар догађа и у вашој земљи.

4. Да ли су фолс флег операције, изрежирани догађаји, главни метод вођења света у смртоносну клопку Новог светског поретка?

Да, апсолутно. То је део методолгије коју називамо Хегелијанска дијалектика. Банкари глобалисти креирају проблем и онда дођу са својим решењем преко хаоса, који им омогућава да стекну предност у одређеним областима, коју на други начин не би добили. Популација не би пристала на такве промене  уколико је не би заплашили на смрт. Даћу вам најбољи пример из америчке недавне историје.То је наравно 9/11. Српским читаоцима које знају Енглески препоручио бих да на Јутјубу погледају филмLoose Changeи видећете да је 9/11 био планиран од стране администрације владе САД, њене извршне гране и самог председника, и видећете да је био урађен у специјалну политичку сврху која је била да запали Америчко мњење како би прихватили ратове на Блиском Истоку. На пример рат у Ираку је резултирао тиме да су Ексон и Бритиш петролиум добили 80 процента ирачке нафте. Они су је украли од правог власника- ирачког народа. Први пут смо извели инвазију на Ирак када су ирачани спроводили своју суверену вољу, покушавајући да склопе уговор за продају нафте Француској и Немачкој за евре,. Када смо то сазнали рекли смо у реду, али се ирачани морају вратити петро долару. Када је други пут Садам Хусеин то урадио, одлучили смо да га морамо убити.и решити га се једном за свагда. То је основ за 9/11. Није било 19 муслиманских терориста са отварачима за конзерве којима су отели 4 авиона. Ништа слично се није десило.У питању је била софистицирана операција која је међутим имала бројне рупе у свом наративу. Свако ко је забринут за будућност, трбало би да одвоји време и погледа чињенице. 9/11 је заиста променио Америку на горе. По нашим законима и Уставу, нашој влади је забрањено да спроводи неауторизована претресања и затварања. Сви ови закони су нестали у име мантре да нас влада штити од терориста, од свих тих баба рога које су они креирали под називом блискоисточни тероризам. Интервијуисао сам Скота Бенета који је био саветник председника Буша и коме је било доста. Он је напустио владину службу и због тога је био две године у затвору, али овај човек, бивши обавештајни официр рекао је да влада САД створила и да финансира ИСИС. Скот Бенет је био специјални официр за оперативне послове војске САД (11. Батаљон за психолошке операције), и глобални психолошки рат и радио је на највишим нивоима међународне борбе против тероризма у Вашингтону и MекДил ваздухопловној бази у Тампи, Флорида. Он је развио психолошке теорије ратовања, и операције за Специјалну оперативну команду САД, Централну команду САД, био је координатор Стејт департмента за борбу против тероризма.. Бенет је служио у Бушовој администрацији од 2003. до 2008. године, а био је истраживач друштвених наука у Херитиџ Фондацију. Од како је напустио службу он својим делом и предавањима настоји да побољша глобалну свест и разумевање модерног психолошког рата, деловање међународне војно-обавештајне заједнице, глобалног система за надзор који се вештачки генерише испод спектра „националне безбедности“. Бенет је изнео податке да су оставили војну опрему у Ираку након што су се повукли, што није дозвољено по нашем закону и ЦИА је користила банковне рачуне из Швајцарских банака да финансира ИСИС. Круна свега тога је било деловање Хилари Клинтон док је радила као државни секретар. То је одговор на ваше питање. Фолс флег операције су део онога што је уобличило Америчку политику данас.То је покушај владе да заплаши људе и одузме им права, и све се усклађује са плановима које они намеравају да остваре.

5. Један од ваших последњих текстова објављен је под насловом: „Батон руж има све ознаке фолс флег операције“. Ви сте многе копче закопчали у овом свом тексту. Орландо-Ница-Париз-Брисел-Батон Руж,ради се о брзој смени догађаја који не представљају никакву коинциденцију.

Примио сам информације из Батон Ружа и Швифпорта у Луизијани и био см убеђен да ће се у једном од ова два града догодити фолс флег операција. Оно што наша влада посебно воли да ради је да спроводи дрилове у време самог одвијања операције или непосредно пре. Тако је било и у случају 9/11 када је ЦИА, баш тог истог дана увежбавала дрил са авионима који ће ударити у зграде.

То исто видимо сада са дриловима у којима се тренира реаговање у случају пуцњаве. .Дрил се управо одигравао у Батон ружу и Швифпорту и јавно сам рекао недељу дана пре догађаја у Батон Ружу рекао да ће бити фолс флег у једном од ова два града То се и догодило у року од недељу дана. Ови људи су предвидљиви.Они раде по истом сценарију изнова и изнова и ако то пратите дуже времена можете да предвидите догађај који ће званично бити представљен као реалност..

Разлог због кога се спроводи велики број фолс флег напада је то што глобалисти желе да дођу до нашег оружја. Глобалистички план је да економски уруши Америку, али то није довољно да се Америка покори зато што имамао 350 милиона оружја у рукама приватних власника. То би била ноћна мора за окупациону снагу какве су Уједињене нације, а глобалистички план је да УН уведу ванредно стање у земљи. Њима је потребно да извуку што више оружја из руку људи и зато креирају фолс флег догађаје са пуцањем и убијањем након чега на сва звона објављују да је то због тога што имамо оружје. Други амандман нашег устава дозвољава лично поседовање оружја и то нам  је омогућио наш трећи председник, Томас Џеферсон. Његов коментар поводом овог амандмана био је да нама није потребно оружје да би се борили против Британаца или Француза већ  против сопствене владе.Ове речи су биле веома пророчанске.

6. Да ли мислите да је убедљив наратив по коме је терориста камионом могао да убије преко 80 људи и рани стотину без заустављања, крећући се цик цак путањом у Ници, ни мало случајно на Дан Бастиље?

Не, он је немогућ. Даћу вам једну паралелу.Када се одигравала фолс флег операција пуцњаве у Даласу пре неколико недеља имали смо полицајце који су регулисали протесте против њихових снага,и они су знали да ови протести могу постати насилни. Дакле ови полицајци су били наоружани за борбу али они нису желели да се то одигра. Били су ту да би штитили протестанте који су протествовали против полиције,  ангажовани за једни племениту операцију. Наратив који су продали свету је да је један човек могао да рани или убије 12 полицајаца. То је немогуће.Један мој рођак који је био војни снајпериста потврдио ми је да је то апсолутно немогуће. Ови полицајци су били опремљени за борбу и они су били упуцани ватром  из три различита угла, тако да нико није могло да се побегне. После прва два, три пуцња полицајци су морали да изваде своје оружје, имали би покриће и почели би да узвраћају ватру,али кад сте ухваћени у замци за кртице и пуцње који долазе из три правца ви не знате одакле су пуцњеви дошли нити можете да потражите заклон и тако је велики број њих ухваћен на отвореном. Идеја да је овај камион  у Ници могао да нанесе тако велику штету такође није вероватна прича.

7. Да ли је политички ислам средство за успостављање светске контроле увођењем света у хаос?

Видимо милионе  муслиманских избеглица, али они заправо нису избеглице. Избеглице би садржале много жена и деце. Када погледате како изгледају фотографије у медијима имате 95 посто младих мушкараца који изгледају као део фудбалског тима. Они не припадају никаквим избегличким категоријама. Они су добро ухрањени атлетски грађени млади људи и свакако нису избеглице. Ја сам видео праве избеглице у време рата у Вијетнаму када сам спашавао људе из Јужног Вијетнама. Људи које у огромном броју доводе на Запад су џихадисти и они су послати како би култура запада,  култура Америке, култура Европе били уништени. Како би биле уништене политичке структуре, владе и друштво. Рећи ћу ово веома јасно. Нација Ислама – муслимани, људи који практикују ову религију, они нису непријатељи САД, али радикализована мањина коју по извештају ФБИ чини 10 посто муслиманске  популације спремне да учествује у терористичким активностима, су наши непријатељи, и они су употребљени од стране глобалиста да продру на Запад и послуже као средство за успостављање Новог светског поретка извршавајући процес декултурализације, дакле поништавања културе земаља на које се спроводи инвазија помоћу миграната као демографског оружја. Они одбијају да се асимилирају ,и у овој земљи на пример траже да се уведе шеријатски закон којим се крши Амерички устав. Шеријатски закон представља супротност нашим законима и мигранти немају никаква права да дођу у нашу земљу и  траже да се наши закони прилагоде њиховим. То је све по дизајну и ови људи су искоришћени. Већина ових људи ће погинути у ратовима који ће доћи. Слична ситуација је била са Хитлеровим црнокошуљашима. Они ће бити на сцени док се не постигне планирани глобалистички циљ, након чега ће бити бачени на сметлиште историје. То је оно што се догађа у Америци. Наш криминализовани ФБИ предвођен је неопеваним преварантом који је проневерио паре за Хилари Клинтон – Џејмсом Комијем једним од чланова криминалне удружене мафије која је преузела владу САД. Пре него што је постао председник ФБИ, Коми је био на челу ХСБЦ банке где је омогућио прање новца за картеле дроге и терористичке групе, и наравно омогућио је Клинтоновој фондацији да добија новац од ове банке. ХСБЦ банка је веома интимно повезана са Клинтоновом фондацијом а њихови клијенти укључују Голдман САКС Дојче банку, Морган Стенли и остале мултинационалне корпорације, али ово је само врх једног брега. Коми је укључен у многе од  интересних веза које има Клинтонова фондација и ради се о великом сукобу интереса. Џудишал воч је разоткрио 200 случајева сукоба интереса који су асоцирани са нашао асоциране Клинтоновом фондацијом и Комијевим учествовањем у многима од њих. Познато нам је како је Коми ангажован за директора ФБИ. Једноставан одговор је „једна рука мије другу руку“ и знамо зашто је Хилари избегла процесуирање за њене злочине. Мој текст о томе, произвео је веома бурну реакцију у читавој земљи и сви су се укачили на ту причу. Чак је и Коми рекао америчком народу да имамо преко 1000 инцидента са ИСИС у САД и да су представници ИСИС присутни у свих 50 држава САД. То је зато што имамо отворене границе. Европа кроз то такође пролази. Еврољани су  изгубили свој суверенитет и под инвазијом су џихадиста. У нашу земљу не долазе људи који су заиста погођени ратом и којима треба пружити уточиште у избеглиштву. Већина од њих нам жели зло. Видимо натписе који кажу „ми мрзимо Американце  и желимо да их убијемо“. Зашто онда допуштамо да уђу у земљу? Зато што Барак Обама и његова администрација служе Светској влади користећи ове људе како би уништили Америку. То се догађа и у вашој земљи. Многобројни муслимани не учествују у томе.90 посто људи који практикују ислам су исти као и сви други. Они желе да живе своје животе и буду остављени на миру. На жалост Светска влада их неће оставити на миру.

8. У Србији се доносе закони којима се у потпуности поништава природно право човека на живот и здравље. Усвојен је закон о мандаторној вакцинацији, планирано је убрзано усвајање закона о претпостављеном „донирању“ органа, и донесен је и невероватан закон о укидању права на самоодбрану. Како то коментаришете?

Исто се  догађа у Британији. Уколико неко провали у ваш стан, рецимо у време када је у кући домаћица која у самоодбрани повреди провалника, она иде у затвор.

Овде у Америци, задржали смо право на самоодбрану. У држави Тексас уколико неко неовлашћено уђе на ваш посед, ви га можете убити. У већини наших држава закони нису тако либерални, али ако неко представља претњу вама и вашој породици и  уђе на ваш посед ви можете да употребите смртоносно оружје против њега. Био сам запањен хада сам видео да Британци не могу  ништа да ураде да би заштитили своје породице. Почео сам да размишљам због чега глобалисти уводе такво лудило. Закључак који сам извео је да глобалисти желе да све нас учине пасивним. Они не желе да ми устанемо за своја права како би нас све приморали да одемо у посебне логоре када за то буде дошло време. За одлазак људи у унапред припремљене (тзв. ФЕМА кампове у САД) користиће и нашу децу.

У САД се оваква перспектива отвара захваљујући могућности да председници издају тзв. „извршна наређења“, која су нелегална јер не долазе из Конгреса. Председници у нашој скорашњој историји масовно практикују доношење извршних наређења која нису ништа друго до диктаторске одлуке. Обама је  2011. донео извршно наређење бр. 13603 кое омогућава увођење робовског рада и контролу свих намирница у Америци. Ево нас на крају Обаминог другог мандата и да није поступио по И.Н. 13603. Он никада и није требало да то учини. Ово наређење је припремљено за Хилари Клинтон. Уколико она буде изабрана, имаће тоталну и апсолутну контролу над свом храном и моћ да одлучи ко ће живети а ко умрети. У одељцима  501, 601, 701 поменутог извршног наређења стоји да тзв. „консултанти“ имају право да од вас захтевају бесплатан рад на извршењу било ког задатка који за вас одреде.

Размотримо пример Србије која је без икакве сумње под страховитим ударом глобалног поретка. Када дође дан и ваша земља уведе екстремне мере ванредног стања, рећи ће „потребни су нам људи за рат“.  Или, „У условима економске катастрофе неопходни су нам људи за извршење следећих конкретних задатака“. И, они ће доћи у ваше домове, избациће вас из ваших кућа и ставиће вас у радне логоре где ће тражити од вас да радите. Такве одредбе су већ садржане у нашим законима преко извршних наређења које доносе председници. Оно што глобалисти никако не желе је промена парадигме о којој је говорио Солжењицин: „Да смо агенте КГБ-а дочекивали  палицама, циглама и камењем и да смо неког од њих заробили, можда не би смели да нам долазе у куће. Али, ми то нисмо радили“. То је оно што глобалисти желе да избегну. Ми то у Америци зовемо претварање људи у млакоње и ништарије које су изгубиле снагу за самоодржање и самоодбрану.

9. Ваш радио шоу је отворен за дискусију о најважнијим темема, самој суштини Новог светског поретка, која је, међутим, због своје окултне и бизарне природе највише под тепихом – то су сатанизам и педофилија.

Слажем се са вама. Ако погледамо у средиште ове борбе не можемо га другачије видети до као борбу добра против зла, борбу Бога против Сатане. Хилари Клинтон је Ковен вештица (TheCoven Witch) четвртог степена. Она одлази у Лос Анђелес како би учествовала у тренинзима вештичарења. То нисам ја измислио, већ је ово у Америчким медијима изјавио Роџер Стоун. То је рекао пре месец и по дана и у емисији  Алекса Џонса. И, то је истина И ја сам дошао до ових података. Ови људи су сатанисти.

И ви сте апсолутно у праву када кажете да је педофилија у средишту Новог светског поретка. Џорџ Сорош, један од људи који је је починио највећа зла у свету, који збацује владе и уводи мреже организација Новог светског поретка, који се налази иза инжињеринга многобројних расних проблема у Америци, дао је пре пет година два милиона долара НАМБЛА-и.

НАМБЛА – Северноамеричко удружење за сексуалне везе између мушкарца и дечака (TheNorth American Man/Boy Love Association),  залаже се за „нормализацију“ педофилије. Њихова девиза је: „секс пре осме године, иначе је прекасно“, под чиме подразумевају уклањање свих табуа и забрањеног сексуалног понашања међу децом. Како би то другачије дефинисали до лудило – али то лудило има сатанистичке корене.

10. Шоу Здравог Разума, Хагман и Хагман шоу, шоу Стива Квејла широм света помажу људима да отворе очи и схвате да је борба против хришћанства у току и да се одвија свим средствима.

Мислим  да ће на жалост многи следбеници моје вере претрпети оно што су претрпели први хришћани када су били бацани лавовима. Овога пута неће бити арена ни лавова – план Новог светског поретка је да све који се налазе на списковима стрпају у ФЕМА кампове. Пре извесног времена интервјуисао сам Пастора Валтера Менсфилда  који је био припреман за оно што је названо „свештенички одговор“. Менсфилд је био регрутован да постане члан тима „свештенички одговор“ који ће деловати под контролом ДХС-а (Федерално одељење за унутрашњу безбедност САД) и НОВАД-а (Национална организација добровољаца за деловање у случају несреће). Менсфилдова открића о својим искуствима током ове регрутације су запањујућа и изазивају језу.

Пастор Менсфилд је присуствовао на неколико тренинга и  једва да је могао веровати својим ушима. Он је сазнао за план владе да прогласи ванредно стање, као и да спроведе принудна пресељења становништва. Менсфилд је истакао да ће у условима проглашеног ванредног стања, извршење непосредно уследити. Чланови породица ће бити одвојени једни од других и део тренинга кроз које је прошло, односио се на начин на који ће свештенство морати да утеши раздвојене чланове породица. Пастори по овом плану не смеју да помену Исуса, Библију и да могу само да кажу да Бог има план и да морају да буду стрпљиви. Када је то увидео, пастор Менсфилд је напустио организацију „Свештенички одговор“.  Хришћанска религија је потиснута од стране влада. Цркве су преузете од Новог светског поретка који омогућава да државе дају пореске олакшице црквама које неће говорити истину, које неће говорити против абортуса, педофилије и свих тих ужасних пракси, и већина пастора служи пре новцу него Богу и веома су спремни да иду у корак са овим поретком. које томе подлегну ми Цркве у САД зовемо Цркве 501-C-3 – и то су цркве које не служе Богу већ Новом светском поретку.  501-C-3 је порески код којом се црквама затварају уста широм света. Доналд Трамп је рекао да се, уколико он буде изабран, та пракса неће наставити. Цркве ће бити слободне да говоре о ономе о чему треба говорити. Зато Трамп представља велику претњу за естаблишмент.

Када погледате све те светске лидере контролисане од стране обожаватеља сатанизма и чујете Трампа како каже „укинућемо владину контролу над црквама“ јасно вам је да је то изјава која је објавила рат овим људима. Мислим да су се хришћани пробудили у САД, али видим да се велика опасност надвила над хришћане. Глобалистичка агенда за САД налаже увођење ванредног стања и ја очекујем масовна убиства хришћана.

11. То је заиста ужасна перспектива. Ваш радијски програм садржи многобројне акције за припрему за ова апокалиптичка времена. Шта бисте предложили српском народу да уради како би што спремније дочекао ова времена?

Постоје закони које треба следити и они које не треба следити. Ја ово говорим Американцима и мислим да то може послужити и Србима као пример шта треба радити. Уколико Хилари Клинтон буде изабрана за председника и прогласи оружје нелегалним, ја своје оружје нећу предати ни по коју цену.

Универзитет на Хавајима је у својој студији „20thCentury Democide“ показо да су владе у 20. веку починиле „демоцид“ (геноцид почињен од стране владе) убивши 262 милиона сопствених грађана. Компарација је драгоцена: владе су невероватном брзином убиле 6 пута више људи него што је умрло у борби у „свим ратовима у 20. веку. Ова студија је показала да је у двадестом веку било седам демицида и сваком од њих је претходило одузимање оружја. Мој савет мојим српским пријатељима је да се наоружају до зуба зато што долази дан када ће по вас доћи. Овде у Америци имамо Националну Агенцију за Сигурност (НСА), која прати сваку комуникацију у коју смо укључени и речено ми је од инсајдера да сваки Американац има специфичну ознаку за праћење и када дође време за ванредно стање они ће почети да уклањају људе који припадају категорији коју желе да уклоне. Овај дан не долази само у Америку . Он долази у Британију у Француску долази у Србију и људи морају да се наоружају како би се одбранили. Библијски је одбранити се. Библија допушта својим следбеницима да се заштите и да заштите своје породице.  Библија нам даје право на самоодбрану. То би био први корак који треба урадити.

Следећа ствар коју би желео да кажем је да треба држати свој профил ниским. За људе као што смо ја и ви то је мало касно, али за просечну особу потребно је да буде пажљива, да обрати пажњу са ким разговара. .Не треба да од себе направите мету.

Друга важна ствар је да морате да са људима у које имате поверење усклдиштите доста хране и воде како вас не би могли да намаме у кампове. Дрилови (FEMA Camp-Martial Law Readiness Drills) који су спровођени у САД (практичне вежбе за увежбавање како одвести људе у  кампове у случајевима ванрдног стања, у којима се ангажују глумци) инсценирали су ситуацију у којој су прекинути дотоци хране и људи су тако намамљивани у кампове. Уколико имате храну и воду, они не могу да манипулишу са вама да дођете у камп, где одлучују да ли ће вас убити или оставити у животу.

Овде у Америци постоји још једна стратегија о којој сам писао још 2011. Ради се о дрилу, спроведеном у  Денверу под називом „Чувар планине“. Шта су урадили у овом дрилу. ФЕМА је отишла у јавне школе у Денверу и Њујорку. Морам пре тога да нешто разјасним.У САД, ви не можете да изведете лично своју децу из државне школе уколико не потпишете потврду да сте то ураили и при том не покажете идентификациону карту. Наравно то штити децу од киднаповања и ја то поздрављам.ФЕМА је успела да доведе аутобусе у ове школе у Денверу и да их испразни. Одвели су децу доColoradoSportsAuthorityfootballstadium. за 75000 људи и ту су их држали.Унајмили су глумце који су се претварали да су родитељи како би сензитивисали стражаре да не пуштају децу.

Ако сте желели децу морали сте доћи у камп.Усред дана неки родитељи су се појавили у школи не знајући да се било шта догодило Некоме је дете имало заказано код зубара или неку другу врсту обавеза, и спознали су да су деца одведена од стране власти на стадион. Родитељи су били распамећени. Ја сам рођен у Денверу и моја породица још увек живи тамо и рекли су ми да се догодила побуна на овом стадиону. Родитељи су захтевали своју децу а влада је увежбавала употребу деце да би их навукла у ФЕМА кампове. У нашим средњим школама рађени су дрилови са евакуацијом аутобусима. То је део једног истог плана.Ова деца су навикавана да сваке године могу да изађу из школе уђу у аутобусе круже око блокова и врате се.Ја сам мом сину рекао да никада ни под каквим условима не уђе ни у један од таквих аутобуса.Ово бих такође препоручио и људима у Србији.Не смете дозволити да вам власти одузму децу.Реците им да беже и да се сакрију.Унапред одредите локације где се можете наћи са својом децом,зато што они желе да користе вашу децу даби вас одвели у кампове.Једном када вас имају у кампу погледаће ко сте са ким се удружени и од тога ће зависити да ли ће вас оставити у животу или не.Желео бих да поручим људима у Србији:.Набавите дуготрајну храну и набавите контејнере за такву храну. Неопходно је да сакријете своју храну и морате да будете добро наоружани и да то оружје добро сакријете како вам га не би конфисковали. Морате успоставити добре везе са суседима и обавестити их да се и они припреме за време које је пред нама.

Ја се не плашим за себе и своју породицу јер живим у руралном простору и имам око 300 суседа и већина њих имају самоодржива домаћинства,али се плашим за Американце у градовима у којима ће имати великих проблема.Можете имати довољно хране и воде у свом стану, али ако се пресече добављање хране то је тренутак када ће вас намамљивати да дођете у  кампове. Ако ви имате хране а ваши суседи немају, они ће вас опљачкати.Највише позиционирани официри ФЕМЕ су ми рекли да долази ванредно стање и да ће бити мањка хране.Ставиће војску око градова како људи не би могли да побегну.Оставиће их да тако живе шест месеци и после тога биће им много лакше да спроведу оно што су наумили са њима. Мислим да ће се исто дешавати у Србији. Људи морају да буду самодрживи унутар заједница. Морате да имате окружење људи који исто доживљавају ствари као ви. Мрежу проширених породица. Морате урадити све како би се добро и на време припремили за предстојеће догађаје.

12. Господине Хоџис, на крају нашег разговора волела бих да нам кажете своје мишљење о Доналду Трампу чија појава у политичкој арени увелико надилази САД и постаје глобални феномен.

Хвала вам на овом питању. Радим у овом послу преко 30 година и неуморан сам у својој намери да пробудим људе како би се створио колективни напор да се глобалисти изгурају, и ево, сада нам је дошао Доналд Трамп. Током једне године он је био у стању да уради оно што нико од нас на независним медијима у Америци није могао ни да сања. Он је био у стању да пробуди на десетине милиона људи, и повећао је број људи који долазе на наше сајтове. Мој веб сајт је повећао посету за последњих два месеца за 40%. Трамп је пробудио успаваног Џина. Људи сада виде колико су били лагани. Видим то и у Британији са Брегзитом и њиховим повлачењем из Европске уније. Због тога видимо терористичке нападе у Француској и Немачкој. Они представљају упозорење од стране глобалиста. Имам рођаке у Немачкој из које мој отац води порекло и они су ми рекли да Немци виде све те лажи кроз контролисане медије. У праву сте: избијање истине на видело, са Доналдом Трампом, постало је светски феномен. Људи ми пишу из Аустралије, Новог Зеланда, Костарике. Сви они кажу једну исту ствар. Људи су почели да се буде. И то се догађа и у Србији, захваљујући вама. Трампов феномен и покрет Трамп није покрет значајан само за САД, већ је то покрет читавог света. Чак и ако га глобалисти убију, покрет ће наставити. Сувише је касно – дух је изашао из боце. Људи неће још дуго толерисати глобалистички тоталитарни напад и мислим да ће се то проширити и на Србију.

https://facebookreporter.org

Opširnije...

Сергеј Георгијевич Кара-Мурза: Талас буђења запљуснуће свет

Не мислим да ће се САД и ЕУ одлучити на отворен рат са Русијом. То би им било глупо. Али, оне имају могућности да измуче и Украјину и Русију, оне ће се својски потрудити да све те могућности искористе     
О себи могу рећи да се трудим да што више читам, бирајући ауторе трију категорија; оне који су осмислили западно друштвошто нам се нуди као узор; оне који су схватили и одбацили евроцентризам и цене разноврсност цивилизација; оне који су доживели тешке кризе и болести друштва и лично посматрали распад. Из свега што сам до сада прочитао могу извући закључак: интелектуални тим „архитеката” перестројке свесно се послужио преваром колосалних размера. Просто ме је запрепастио тај корак људи од науке, то је сасвим нечувена појава”, пише др Кара-Мурза у свом чувеном уводу „Вјерују”, у књизи „Опет питања вођама”– дубоко инспирисан бременитим временом транзиције у Отаџбини, која је крајем 80-их и почетком 90-их година 20. века хипнотички и сабласно млела руску државу, народ, привреду, науку – највећу земљу, која се простире на два континетна.     
Др Сергеј Георгиевич Кара-Мурза познати јеруски научник, теоретичар, писац, аутор књиге „Манипулација свешћу” о савременим токовима у свету и све јачем насртању Запада на Русију. У српској јавности, али и у свету, познат је, пре свега, по књизи „Манипулација свешћу”.Она је отворила ново поглавље у сагледавању узрока таласа глобализма, који је запљуснуо човечанство уништавајући државе, народе, стварајући услове нпр. за перестројку, 1987.– фазу веома болну за руски народ у време растакања СССР, затим рушења Берлинског зида 1989. и као резултат, рушења СССР 1990/1991. године. Управо те године у тадашњој великој совјетској земљи, чији је стуб руски народ, биле су индикативне за нашег уваженог саговорника и његове бројне истомишљенике, који су, како он каже, приметили да се „нешто необично дешава са народом, да људи нису били у стању да пруже отпор, да трезвено размишљају, да доносе правилне одлуке” – речју, били су – изманипулисани. А њихове државе до крајњих граница исцрљене, скоро уништене. Повод за разговор, осим „Манипулације свешћу”, јесте и књига „Демонтажа народа” која ће ускоро бити објављена у Србији. Др Кара-Мурза говори језиком научника, стога су му реченице кратке, али је његова мисао широка. Он даје одговоре и нуди могућа решења. Наш саговорник напомиње да је у свет методологије научне мисли и њене систематске анализе закорачио још давне 1968. године.     
Пре општег зла што је захватило човечанство (инструментализоване револуције, економске кризе, наметнути ратови који „креаторима” НСП доносе профит – а другима распад држава, сиромаштво, уништење...) дали сте одговоре зашто и како се то дешава. Шта вас је подстакло да напишете „Манипулацију свешћу”, али и остала дела, која се баве узроцима и анализом савремених светских токова?     
У време Горбачевљеве „перестројке” у СССР, а потом на почетку „реформи”, многе је пренеразила лаковерност огромне већине грађана. Веровало се очигледно неистинитим изјавама и обећањима политичара. А када би људе упитали: „Како томе можеш да верујеш?”, одговарали би: „Па он је то јуче лично изјавио на телевизији!” Понеко је чак помишљао да су људе у великим градовима озрачили некаквим психотропним зрацима. Совјетски људи нису били спремни да “не верују” телевизији или новинама. И ето, 1996. или 1997. године дошли су ми отац и син, Кримови. Казали су ми да је постала насушна потреба – књига о манипулацији свешћу. Обојица су били физичари. Они су отворили малу издавачку фирму и рекли ми да је неопходна разумљива књига о манипулацији свешћу. Не смеју се наши искрени и лаковерни људи оставити без неопходног и за њих новог знања. Почео сам тада да сакупљам литературу, да размишљам, да другим очима сагледавам стварност, да гледам телевизију и читам новине – и негде 1999. године саставио сам књигу „Манипулација свешћу”. Материјала је заиста било много, није нам требало ремек дело него књига за „аналфабетски течај” – „ликбез” (тако су 1920-их година скраћено називани курсеви „ликвидације безграмотности” (неписмености). Темељније књиге почео сам да пишем касније, после пет година. И за то време настале су књиге, друге, затим треће генерације...     
Шта је, заправо, манипулација свешћу и колико је „стара”? Ко су манипулатори?     
Мислим да је манипулација свешћу, као технологија господарења, настала у енглеским колонијама у Америци, где су се слегли дисиденти и секташи из Европе, и они нису могли управљати старим методама – нису имали никаквог ауторитета. Али „занатлијски” начини манипулације настали су одмах с влашћу, тј. са човеком. У наше време важна је управо технологија – са својим теоретичарима, конструкторима и техником. Често кажем, када ме питају шта је манипулација, да је манипулација само један чинилац силе наших непријатеља, оружје за непосредни бој. Главни су узроци – у нашој сопственој слабости, а они су много сложенији, њиховом разумевању тек се приближавамо. А теже их је и описати.     
Тврдите у књизи „Мнаипулација свешћу” да се у сваком чину разарања види нека целина, односно они идеали и интереси којима се руководе рушитељи. Време перестројке и наука.     
Тачно тако,при томе, виде се и узроци и слабости жртава. Непосредно сам посматрао, код нас у Русији, настајање, оправдавање и остваривање програма за разарање совјетске науке. Наша наука – као јединствена културна и духовна појава, тешко да може да се објасни. То вам је слично појави Пушкина. И шта се десило: у то време демократска елита код нас посматрала je ту агонију са лоше прикривеним задовољством, као разамажено дете смрт мачета када га измрцвари. Без икаквог узвика сажаљења или бола. И данас о томе често размишљам.Тражим неко објашњење. Понекад ми се учини да се из нашег народа био издојио известан његов део који је физиолошки унеколико другачије устројен. Као када би се у политички покрет удружили, рецимо, хомосексуалци. Можда они и имају разлога да се љуте на остали део народа, али би било страшно да тотално преузму власт и покушају да све нас приморају на живот по њиховим начелима.     
Како из Вашег угла изгледају трагична збивања у Русији од 1905. до 1918. године?     
Дешавања у Русији у поменутом периоду посматрам као збивања у нашој историји која су судбоносно одредила наш живот у ХХ веку, а умногоме и савремене токове догађаја.     
Како коментаришете одлуке које доноси Путин у време када су Русији наметнуте санкције Запада, као оправдање за „балкански сценарио” какав, све је очигледније, САД и трабанти спремају и њој? Прилике у вашој земљи подсећају нас на 90-те, почетак српске агоније, када је Србија била окривљена за све балканско зло.     
Како се на то може гледати! Мислим да ћемо проћи кроз тешко време. Не верујем да ће се Сједињене Америчке Државе и Европска унија одлучити на отворен рат са Русијом. То би им било глупо. Али, оне имају могућности да јако измуче и Украјину и Русију, и оне ће се својски потрудити да све те могућности искористе. На њихово понашање наши људи у Русији гледају хладнокрвно, већ су се доста тога нагледали. Можда ће у нас бити потреса, али сад се још не може рећи којим путем би пошао тај процес. А на њихове (западњачке, америчке) фобије не треба обраћати много пажње, ми треба да лечимо своје државе и друштва, а не да траћимо своју енергију на полемике с њиховим фразерима и пропагандистима.     
Западни медији Путину приписују – оно што чине, заправо, Обама, Меркелова... (добро плаћене слуге новог фашизма). Зар то није очигледан пример манипулације?     
Свако користи оружје које сматра ефикасним и достојним себе. Ми не треба да се спуштамо на њихов ниво, западњачки. Ми у Русији морамо сву своју велику енергију усмерити на разговор са нашом омладином. Ту се решава судбина и будућност руског народа!     
Може ли Русија да изнађе снаге да се избори са садашњим искушењима? Многи аналитичари сматрају да није само Русија у питању него уз њу и цело човечанство, од јаке Русије зависе мир и равнотежа у свету. Да ли се слажете?     
У Русији су грађани и нова поколења омладине већином очврсли, али је недовољно интелектуалне снаге. Ми тек излазимо из културне кризе, а многи процеси деградације још се настављају. Али то што су удесиле у Украјини Сједињене Америчке Државе и њихови сателити силно је потресло нашу омладину и васпостављање критичког мишљења и воље се убрзало. Жалосно је што ће несрећа ударити по мноштву мирољубивих и добрих људи. Да,написао сам у „Манипулацији свешћу“ да ће бити тешка борба са манипулаторима и да у тој борби Русији припада посебна улогаМислим да Русија има довољно снаге. Искушења више не делују, већина Руса осећа да је стање озбиљно. Вероватно ће нас ови ратови „новог типа“ јако скупо коштати, губици ће бити велики. Али, таква је судбина, немамо где да се повлачимо.     
Зашто кроз историју Запад тежи да уништи Русију? Шта то говори о Западу, а шта о Русији?     
То нас је задесило, и ми морамо с тим живети. На однос Запада према Русији, о којем ви говорите, много је утицао раскол цркава (шизма). Године 1054. римски папа Лав IХ и константинопољски патријарх Михајло Керуларије бацили су један на другог анатему – дошло је до формалног раскола. То је веома озбиљна ствар! Потом, крсташки походи на Византију и руске земље. Потом, Ливонијски рат, у њему је формулисана концепција русофобије: „Руси – то суварвари на кућном прагу”. И кренуло је! И наши руски цареви, и генерални секретари, и садашњи председници све време трудили су се, колико се могло, да русофобију ублаже. Али, да се та фобија на разуман начин заустави, није им пошло за руком. Може се живети, али долази до периодичних наступа агресије – час Наполеон, час Хитлер, па и ово сад...     
Какав је ваш коментар на кризу у Украјини којој се не види скори крај? Украјина је изманипулисана – до ужаса братоубилачког рата!     
Такви конфликти као што је овај у Украјини не трају бескрајно. Ова аномалија последица је дубоке кризе у земљи, која је привремено изменила свест дела становништва (уз помоћ манипуланата са Запада) али ће се та енергија релативно брзо угасити. У људима са „промењеном свешћу” нема позитивног пројекта, већ су такви и Европу заборавили. Наступио је замор.     
Како сагледавате, у светлу ваше књиге „Демонтажа народа”, стварање украјинске нације?     
Књига „Демонтажа народа“ садржи поглавље 23 „Школско градиво: етнонационалистички програм у Украјини“. У свакој републици је после ликвидације СССР искрсао проблем изградње нације. У Украјини је под притиском западних политиколога одабрана технологија етничког национализма. Етнонациионализам консолидује народ представом о непријатељу и распаљеним колективним сећањем на неподношљиву увреду или трауму коју је тај непријатељ причинио народу. Он је окренут ка прошлости. А грађански национализам гради етничност на заједничком пројекту будућности. Он, по правилу, чак мора да води борбу против оних националиста који и даље експлоатишу црну представу о „проклетој прошлости“. Програм етнонационализма у Украјини, развијен уз учешће западних стручњака, представља велики подухват. Споља гледано, он је успешан и збија Украјинце око њихове државе русофобијом и сећањем на глад из 1932. године. Али, иза тог успеха је ћорсокак у који се Украјинци као народ увлаче. Исто тако, ни поједини народи Африке који су се у прошлости борили против колонизатора нису одолели искушењу примене етнонационализма и све досад су у ћорсокаку, раздирани трибализмом. Тако је и сада народ Украјине поцепан, и врло је тешко из ове кризе изаћи. Етнонационализам треба надвладавати.    
Чему служе вештачке нације и зашто је њима лако манипулисати?     
„Обојене револуције“ су револуције постмодерне. Оне користе збијајући и разарајући ресурс етничности. А револуције индустријске епохе које познајемо збијале су своје присталице рационалним идеалима социјалне правде. Постмодерна је одбацила ту рационалност, јасне и постојане структуре друштвених противречности; она класу замењује етносом, што омогућава поставку политичких спектакала пуних емоција, из којих се искључује сам проблем истине и преовладава ничим неограничена митологија и уобразиља. Етнолози и културолози су пронашли начине за активирање тих духовних структура. Исполитизована етничност може се створити „од нуле“ у кратком року, заједно са представом о непријатељу којем „пробуђени етнос“ мора да се освети или од њега мора да се ослободи. Збијеност која се тако постиже јачег је интензитета од социјалних интереса. Притом, мноштво образованих људи може да збаци омотач цивилизованости и рационалности и претвори се у архаичну фанатичну гомилу. Ствара се, на кратко време,нови народ – велика група људи са месијанском свешћу, који су уобразили да су спасиоци нације (земље, цивилизације итд.). У њиховој свести као да су избрисане историјски уобличене вредности културе властитог друштва и у њих се ставља, попут диска у рачунар, програм са неким другим вредностима.     
Можда бисмо на трагичном примеру Србије, уопште српског народа у целини, могли да сагледамо моћ и тајни циљ манипулатора?     
Како се год окрене, манипулација свешћу само је један од многих инструмената који непријатељи користе као своје оружје. Мислим да је трагедија Србије и Русије, и српског и руског народа, умногоме била проузрокована тиме што се друштво изменило много брже него тадашњи политички систем и његова културна основа. Настала је криза погледа на свет, па је било лако изманипулисати и заврбовати елиту и код вас у Србији, својеверемено, и у Русији. Да није било Хладног рата, ми бисмо слабости преживели, али нам историја није дала такву повластицу.     
Колико је битно сачувати духовност православних народа, да ли је она, осим војнотехничке опремљености и спремности, данас најјаче оружје?     
Духовност је једна од главних компонената снаге једног народа. Али не и једина. Треба имати поуздано и реално знање и о себи, и о непријатељима, и о слабостима својих људи и њихове културе. Ту нисмо сасвим били на нивоу изазова (савремених токова). Али наши народи нису се никуда дели, изучимо своје слабости и пропусте, поново сјединимо људе правдом и заједничком енергијом и искочимо из јаме у коју смо упали. У томе правцу се крећу ствари, мада ће губитака бити још много.     
Да ли је могуће одбранити се од глобалистичког, неки аналитичари кажу, мрежног похода на свет? Стиче се утисак да је свет деценијама успаван. Зашто је човечанство забрињавајуће пасивно? Можемо ли, и када, очекивати талас буђења?     
Не знам добре теорије о понашању народа и човечанства у дугим временским интервалима, али је видљиво да је то кретање неравномерно. Ово се добро види по карактеру поколења. Сада, по мом мишљењу, сви ми и хришћански свет смо на линији пада. Дакле, не могу се очекивати велики пробоји. Али, како је рекао песник, „певају, певају у земљи свети корени, али ти прве жетве нећеш видети”. Наш је задатак да очувамо те корене, а потом, и изданке. Таква су времена... Мора се очекивати талас буђења у свету! Али чини ми се да ће он настати тако изненада и све нас повући са собом да нећемо имати кад о томе ни да мислимо.     
Разговарала Биљана Живковић     
 Превод : Драгомир Давидовић и Сава Росић     
Интервју објављен у часопису „Печат” бр. 357 од 20. фебруара 2015.
     
Дух речи убијен!     
У Ново доба, у новом друштву Запада, природни језик је почео да се замењује вештачким, наменским, ствараним. Језик је постао аналитички, док је раније спајао, речи су имале вишеслојни, умножени смисао. Оне су постале рационалне, очишћене од смисла који вуче корене из дубине векова. Изгубиле су светост и вредност. То је представљало расцеп у читавој историји човечанства. Раније је језик био најсветија од свих вредности. Када је главно средство манипулације уместо силе постала манипулација свешћу, властодршцима је затребала потпуна слобода говора, односно, претварање речи у безлични инструмент!     
Пећински људи ХХ века     
Најснажнију метафору која објашњава улогу ТВ у наше доба, доба видеократије, изнео је Платон у IV веку пре нове ере. Он је у седмој књизи свог дела „Република” дао задивљујуће поетску и богату алегорију. У пећини где не допире светлост, ланцима су приковани људи. Они су ту одавно заробљени, још од детињства. Иза њихових леђа, на узвишењу, гори ватра. Пред њима је камени зид на коме, као у луткарском позоришту, шарлатани покрећу фигурице људи... начињене од дрвета и камена. Покрећу и казују текст, ехо речи изобличено одјекује пећином. Заробљеници, тако приковани да могу гледати само испред себе, виде огромне сенке фигура на зиду пећине. Већ су заборавили како изгледа свет, светлост на слободи и уверени су да те сенке на зиду и тај ехо представљају прави свет ствари и људи. И онда једном од њих некако успева да се ослободи ланаца и успуже се ка излазу. Дневна светлост га заслепљује, причињава му тешке патње. Затим се он мало-помало навикава и зачуђено гледа у стварни свет.... Телевизија за човека ствара такво позориште добро начињених сенки да се у поређењу с њим управо стварни свет чини као сива сенка, и то још знатно мање истинита од приказа на екрану. И човек који је од детињства прикован за телевизор више не жели да излази у свет, он потпуно верује управо шарлатанима који манипулишу фигурицама и дугмићима и спреман је да убије пријатеља који га убеђује да изађе на светлост. Како устима јунака филма „Паклена поморанџа” рече режисер Стенли Кјубрик, данас „човек боје стварног света признаје за стварне тек пошто их види на екрану”.     
Биографија     
Проф. др Сергеј Георгијевич Кара-Мурза завршио је хемијски факултет Московског државног универзитета „Ломоносов”. Професор је на „Ломоносову” од 1988. године. Објавио је преко 50 књига, на десетине чланака о хемији, историји и методологији науке, као и о њеном устројству и развоју. Био је (на државном нивоу) у самом научном врху, у групи стручњака за припрему материјала из области организације науке, међунационалних односа од 1986. до 1991. Такође, предавач на Универзитету Сарагосе. Деловао је као главни научни сарадник и руководилац сектора у Аналитичком центру за научну и индустријску политику АН СССР, а потом сарадник Руске академије наука и Министраства Русије за науку од 1990. до 2000. године. Бави се питањима системске анализе науке кроз призму кризе индустријске цивилизације. Његове најпознатије књиге, преведене на бројне језике, изазвале су велику пажњу научне, интелектуалне, политичке јавности у Русији и свету. Он је један од малобројних научника чија аналитичка мисао на генијалан начин рашчлањује садашње цивилизацијске токове. Кара-Мурза је научник будућности. Дела: Ишчупати електроде из нашег мозга (1994),Интелектуалци на згаришту Русије (1995, 1997), Опет питања вођама (1998), Историја руске државе и права (коаутор),Манипулација свешћу (2000), Научна слика света,Идеологија ињена мајка наука, Грађански рат1918–1921:поука за 21. век,Изгубљени разум.... Живи и ствара у Москви.  
Opširnije...

Небојша Катић: ТТИП – трансатлантски (не)споразум?

У полумраку и далеко од очију јавности, како је то већ постало уобичајено у зрелим демократијама, ЕУ и САД су последњих пет година припремале споразум о трансатлантској трговини и инвестиционом партнерству (ТТИП). Могућност да се од споразума ипак може и одустати почела је снажније да се најављује тек од маја ове године, па отуда и не изненађује вест да су преговори највероватније пропали.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING