Menu
Србијански клуб: НОВИНАР

Србијански клуб: НОВИНАР

– Молим вас, да ли бисте ...

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА

СВЕТИ САВА   Ко се...

Драган Марјановић: Србијанство и Косово

Драган Марјановић: Србијанство и Ко…

Како, гледано идејом срби...

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА О СРБИЈАНСТВУ

ИЗЛАЗ ЈЕ У СУПРОТНОМ СМЕРУ – ПОУКА …

Појам „србијанство“ се ко...

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВО ЧУВАМО ?! (ИЛИ – МОЋ СИМБОЛА)

Драган Марјановић: НЕ ВАЉА ДА КОСОВ…

Беше ли да је неко најављ...

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИКА ТВАРИ ИЛИ ЕВОЛУЦИЈА

Драган Марјановић: БОЖАНСКА ДИНАМИК…

„И зато ће им Бог послати...

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Ђорђе Ивковић: О ПОНОСУ И ЗАБЛУДИ

Иван Гундулић, вредан 5...

Радован Дамјановић : Срби су најстарији народ и лингвистика то доказује!

Радован Дамјановић : Срби су најста…

Гост емисије "Интервју" б...

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ?

Ђорђе Ивковић: КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ…

Времена су уистину тешка,...

666

666

Чудан, али врло јасан зна...

Prev Next

Aloe vera najlekovitija biljka

 

Biljka koja se sirom sveta koristi za lecenje mnogih ozbiljnih bolesti pa cak i raka. Uporedo sa tim savremena industrija za proizvodnju kozmetike se bez nje vise ne bi mogla ni zamisliti.


B

iljka koja se sirom sveta koristi za lecenje mnogih ozbiljnih bolesti pa cak i raka. Uporedo sa tim savremena industrija za proizvodnju kozmetike se bez nje vise ne bi mogla ni zamisliti.
Lekovita biljka Aloe vera potice iz Severne Afrike, izgledom podseca na kaktus i u sebi sadrzi dosta vode. Bogata je vitaminima i mineralima, pogotovo vitaminom C, E i cinkom. Ona ima antibakterijsko delovanje pa zbog toga uspesno sprecava sve vrste infekcija. 
Ova biljka u Rusiji je poznata kao "eliksir mladosti" dok su je stari Egipcani nazivali "biljkom besmrtnosti" a u nekim krajevima zovu je jos i "kraljicom lekovitih biljaka". Po svojim izuzetnim lekovitim mocima bila je dobro poznata i koriscena i u kineskoj tradicionalnoj medicini. Aloe vera (aloja) se bez sumnje smatra za najlekovitiju biljku na planeti. Ona je nadaleko poznata po tome da ima veliki uticaj na zdravlje a u isto vreme veoma je korisna u kozmetickoj industriji. Na njoj su sprovedena mnoga naucna istrazivanja ali do sada jos uvek nisu u potpunosti objasnjena cuda koji leže unutar ove biljke i na koji nacin se uz njenu pomoc postize izlecenje nekih od najtežih bolesti poput raka i AIDS-a. Postoji i verovanje da je Aloe Vera jedna od Kleopatrinih tajni za negu koze.
Aloe Vera kao lek masovno je pocela da se koristi u Americi na prvom mestu kao laksativ, a kasnije su otkrivena njena lekovita svojstva za lecenje opekotina, posekotina, uboda, posledica zracenja, za negu koze lica i tela i drugih dermatoloskih problema.
Lekovita svojstva Aloe vera biljke poznata su od davnina. Zbog njene velike sposobnosti ublazavanja bola i regeneraciju koze, aloe vera masovno je koriscena za lecenje zrtava atomske bombe bacene na Hirosimu i Nagasaki.

Aloe vera se danas primenjuje za lecenje mnogih bolesti pocevsi od najbezazlenijih alergija i kožnih infekcija, pa sve do najozbiljnijih bolesti kao sto su astma, bronhitis, dijabetes, rak (pogotivo rak koze), sida i tome slicno. Uz pomoc ove biljke uspesno se leci i anemija, hepatitis, visak holesterola u krvi, nesanica, depresija kao i posledice hemoterapije i radioterapije.

Ova veoma lekovita biljka postala je nezamenljiv sastojak u farmaceutskoj i kozmetickoj industriji posebno za proizvodnju krema za lice i losiona za negu tela. Tako je aloe vera mast zaista odlican za lecenje akni a zbog svojih karakteristika cesto se nalazi u sastavu dezodoransa. Aloe vera losioni i gelovi se upotrebljavaju kao zaštita protiv sunca i lek protiv opekotina izazvanih preteranom izlaganju suncevoj svetlosti. Razne kreme na bazi aloe vere daju kozi vlaznost i mekocu.

Ne treba zanemariti cinjenicu da je ova biljka ujedno i izuzetno hranljiva. U kombinaciji sa raznim vocem aloe vera je odlican okrepljujuci prirodni napitak bogat mineralima i vitaminima.

Danas se za lecenje raznih bolesti najvise koristi aloe vera gel.

 

 

Poslednji put izmenjenoпонедељак, 11 март 2013 19:05
nazad na vrh
Irish bookie Coral cbetting.co.uk location at United Kingdom

Категорије

Линкови

Локалне вести

Алати

О нама

Пратите нас

List with onlain bookmakersGBETTING